REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediyesi Çevre Temizliği konusunda iddialı

Merkezefendi Belediyesi Çevre Temizliği konusunda iddialı

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Geri Dönüşüm” ve “Sıfır Atık” programına katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2019 Çarşamba, 16:30

Namık Kemal Ortaokulu, Mükerrem Mehmet Eke Ortaokulu ve Rukiye Urhan Anaokulu öğrencileri ile bir araya gelen Başkan Doğan, “Çevre bilinci ve temizliği anlamında Türkiye genelinde ilk beşi hedefliyoruz. Yeni dönemde geri dönüşüm ve sıfır atık anlamında çocuklarımızla ilgili çok güzel projelerimiz var” dedi.

Projeye destek veren okullara teşekkür eden Başkan Doğan, “Maalesef ülkemizde doğal kaynaklarımız bir bir erimekte. Özellikle son zamanlarda sanayileşmenin artmasıyla birlikte çevre kirliliği de arttı. Bu anlamda toplumsal ve bireysel bilinçlendirme çok önemli. Biz de geri dönüşüm ve katı atık projesiyle birlikte israfın önlenmesini, kaynakların doğru kullanılmasını, katı atıkların yerinde tespit edilmesini ve ayrıştırılmasını destekliyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak 250 kişilik temizlik personelimizle ve 50 araçlık filomuzla Merkezefendimizi temiz bir ilçe haline getirmek için gece gündüz çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“ÇEVRE BİLİNCİNİN KÜÇÜK YAŞTA EDİNİLMESİ GEREKİYOR”
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi Belediyemiz eğitimde ve sporda Türkiye genelinde ilk beşte yer alıyor. Bizler de yeni dönemde çevre bilinci ve çevre temizliği anlamında da ilk beşi hedefliyoruz. İlçemiz sınırları içerisindeki 140 bin hanemize dağıttığımız siyah ve mavi çöp poşetlerimizle atıkların ayrıştırılmasını ve temiz bir çevre sağlamak istiyoruz. Bu uygulama Türkiye’de sadece Merkezefendi Belediyemizde yapılmaktadır. İlçe sınırlarımız içinde bulunan okullarımıza ve sokaklarımıza 250 adet geri dönüşüm kumbarası koyduk. Özellikle çocuklarımızın kumbaralara ilgisi çok fazla. Çevre bilinci küçük yaşta edinilmesi gerekiyor. Geri dönüşüm ve sıfır atık anlamında çocuklarımızla ilgili çok güzel projelerimiz var. Okullarımızla, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapacağımız ortak projelerimizle birlikte Merkezefendimizin ilk sıralarda olacağına inanıyorum” diye konuştu.

247 ÖĞRENCİNİN VESİKALIĞI İLE ATATÜRK PORTRESİ
Daha sonra Başkan Doğan, öğrencilerin atıklardan yaptığı el işi sergisini dolaştı. Serginin en çok dikkat çeken eseri ise 247 mezun öğrencinin vesikalıkları ile yapılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk portresi oldu. Tören sonrası katkı sağlayan okullara çeşitli hediyeler verildi. Merkezefendi Kültür Merkezi’ndeki programa Denizli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Ekici, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, Namık Kemal Ortaokulu, Mükerrem Mehmet Eke Ortaokulu ve Rukiye Urhan Anaokulu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 13 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 13 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 31Açık