REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediyesi Kadınlar Günü’nde kadın kooperatifi açtı

Merkezefendi Belediyesi Kadınlar Günü’nde kadın kooperatifi açtı

Merkezefendi Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Merkezefendi Belediyesi’nin projelerinden biri olan Kadın Kooperatifi yoğun bir katılımla açıldı. Belediye Başkanı Şeniz Doğan, çalışmalarında kadınlara öncelik tanıdıklarını belirterek, “Kadınlara yeni istihdam alanları yarattık. Kooperatifimizde kadınlarımızın çok emeği var” dedi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 8 Mart 2020 Pazar, 16:59

Merkezefendi Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Merkezefendi Belediyesi 8 Mart etkinliği Valilik önünde düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.

Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Merkezefendi Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcılar burada gerçekleştirilen etkinliği ardından, kadın kooperatifinin açılışının yapılacağı Meserret Sokak’a kadar yürüdü.

DOĞAN:” KADINLAR ARTIK DAHA GÜÇLÜ”

Tören öncesi konuşma yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan 31 Mart’ta verdikleri sözleri önce kadınlardan başlayarak yerine getirmeye başladıklarını söyledi. Doğan, “Kadınlar yıllarca susturuldu, nerede çalışacağına, kaç çocuk doğuracağına birileri karar verdi. Biz kadınlar olarak artık daha güçlüyüz, bunlara müsaade etmeyeceğiz. Meclisten aldığım destekle kadın kooperatifini bugün açıyoruz” dedi.

“ÖRGÜTLÜ MÜCADELE ÇOK ÖNEMLİ”

Örgütlü mücadelenin önemine dikkat çeken Doğan, “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren kadınlar için çalışıyoruz. Verilen destek ile yolumuza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün burada çok güzel bir görüntü var. Bu örgütlü mücadele çok güzel ve çok önemli. Her projemizde sivil toplum kuruluşları ile paydaş olmak istiyoruz. Uzun zamandır STK’ların sesi kesildi ve korkutuldu. Söz veriyorum, Merkezefendi Belediyesi olarak STK’lara destek vereceğiz. Sivil Toplum Kuruluşları bu ülkenin dinamikleridir. Örgütlü mücadelenin gücünü görüyoruz. Bizler kooperatif kurduk artık sıra sizde. Kadınlarımıza destek olacağız. İlerleyen süreçte şubeleşerek farklı sektörlerde ve alanlarda mahallerimizde yüzlerce kadına ulaşacağız. Güçlü kadınlar, güzel yarınlar” diye konuştu.

KARACA “KADIN UYANMIŞSA DEVRİM YAKINDIR”
Şeniz Doğan’ın ardından CHP Genel Başkan Yadımcısı Gülizar Biçer Karaca söz aldı. “Kadın uyanmışsa devrim yakındır” diyen Karaca, “29 Ekim 2023’te iki mavi gözün sunduğu Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayacağız. Bu mücadelede daha güçlü olacağız. Yolumuz uzun, yükümüz ağır. İki cinsin yan yana yürümesi için çalışan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür borçluyuz. Yan yana yürüyoruz bunu 100. yılımızda demokrasi ile taçlandıracağız” dedi.

Konuşmaların ardından 25 kişilik Merkezefendi Kadın Kooperatifinin açılışı gerçekleşti. Protokol üyeleri atölyelerde yapılan çalışmaları inceledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 20 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 16 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu