REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de işten atılan işçiden şok iddia

Merkezefendi’de işten atılan işçiden şok iddia

Denizlihaber.com’un gündeme taşıdığı Merkezefendi Belediyesi’nde işçi kıyımlarına ilişkin bir şok iddia da işten atılan işçiden geldi. Denizlimanset.com’un ulaştığı işçi, Başkan Subaşıoğlu’nun “İşçiler belirli tarihler arasında işe alınmıştı” ifadesinin yalan olduğunu öne sürdü, “Kimse işten çıkarılacağını bilmiyordu” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2018 Cuma, 16:07

Denizlihaber.com’un kent gündemine taşıdığı Merkezefendi Belediyesi’nde işçi çıkarmalarına ilişkin iddialar birbiri ardına geliyor. Haberlerin ardından “külliyen yalan” ifadeleriyle başlayan kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, satır aralarında ise işçilerin MERTAŞ tarafından çıkarıldığını söylemiş, sezonluk işçi olduklarını, işten çıkarılacaklarının da alınırken bildiklerini iddia etmişti.

DENİZLİ MANŞET İŞÇİYE ULAŞTI
Kent, Merkezefendi Belediyesi’nden işten atılan işçilerle yankılanırken, bir yandan da Başkan Subaşıoğlu’nun komik savunmasına kilitlendi. Denizli Manşet ise, işten atılan işçilerden birine ulaştı. İşçiye, gerçekten çıkacağı tarihi bilerek mi çalıştıklarını soran Denizli Manşet muhabiri, işten atılan hiç kimsenin ne zaman işten çıkacağını bilmediği yanıtını aldı. İşçi sürekli işe alındıklarını iddia ederek, “Kimseye sezonluk çalışacaksınız, şu tarihten sonra işten çıkarılacaksınız denmedi. Hepimiz sürekli gibi çalışıyorduk. Gelen tebligatlarla şok olduk” dedi.

Neden işten çıkarıldıklarını bilmediğini ancak tahmin ettiklerini belirten işçi, “Biz yazları iş yapan düğün salonu, park gibi yerlerde çalışıyorduk. Yaz bitip de işler azalınca bizi birer birer gözden çıkardılar. Temizlikçi, garson, hangi birimden olduğu fark etmeden tek tek işten çıkardılar. 100’e yakın arkadaşımız çıkarıldı ama hepsi sürekli çalışacağını sanıyordu” dedi.

BAŞKAN YALAN SÖYLÜYOR
Çalıştıkları süre zarfında maaş ödemesinde, sosyal hakların alınmasında sıkıntı yaşamadıklarını belirten işçi, “Paramızı gününde aldık, sigortamız tam yattı, izinlerimizi zamanında kullandık. Bu konuda haklarını yiyemeyiz. Ama bizim çıkacağımız tarihi bildiğimizi iddia eden başkanın kendisi yalan söylüyor. Çünkü biz bilmiyorduk. Biri özürlü 3 çocuğuna bakan asgari ücrete muhtaç bir anneyi bile işten çıkararak insafsızlık yaptılar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 20 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 16 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu