REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediyesi’nde toplu işten çıkarma iddiası!

Merkezefendi Belediyesi’nde toplu işten çıkarma iddiası!

Görkemli açılış törenlerine yüzbinlerce lira kaynak bulan Merkezefendi Belediyesi, iddiaya göre tasarruf önlemleri çerçevesinde çareyi asgari ücretle çalıştırdığı işçileri kapı önüne koymakta buldu. Açılışına büyük masraf yapılan Ornaz Vadisi ve Merkezefendi Kültür Merkezi başta olmak üzere kafeteryalar, parklar ile sosyal hizmet merkezlerindeki işçilerle başladığı ileri sürülen işten çıkarmalarda, 15 Ekim’e kadar 150 işçinin kapı önüne konacağı iddia ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2018 Perşembe, 10:40

Merkezefendi Belediyesi’nin tasarruf tedbirleri kapsamında işçi kıyımına gittiği ileri sürülüyor. İddiaya göre toplu işten çıkarmalar Merkezefendi Belediyesi’nin şirketi MERTAŞ tarafından işletilen kafeterya, park ve bahçeler ile sosyal hizmet merkezlerinde çalıştırılan işçilerle başladı, şoför ve güvenlik görevlileri ile devam edecek.

SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI
Denizlihaber.com’a ulaşan bir okurumuz Merkezefendi Belediyesi’nce ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde belediye şirketlerinde işçi olarak çalışan dar gelirli birçok kişinin kapı önüne konduğunu, elindeki tek gelir olan asgari ücretli işinden atılarak açlığa terk edilen işçilere sahip çıkılması çağrısında bulundu.

İDDİALARDA GERÇEKLİK PAYI
Çağrı üzerine harekete geçen Denizlihaber.com ekipleri şu ana kadar onlarca kişinin işten çıkarıldığına dair iddialara ulaştı. MERTAŞ’ın işlettiği park, bahçe ve kafeteryalarda çalışan temizlik görevlileri, yeni açılan Ornaz Vadisi’nden birçok işçinin işine son verildi. Sosyal tesislerde görevli ses teknikeri gibi ara hizmet elemanlarının da işine son verildiği iddialar arasında.

ŞATAFATLI TÖRENLERE YÜZBİNLER HARCADILAR AMA
İşten çıkarmaların yoğunlaştığı öne sürülen Ornaz Vadisi ve yeni hizmete açılan Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nin açılış törenlerine yüz binlerce lira harcandı. Belediye Ornaz’da Mustafa Ceceli, Kültür Merkezi’nin açılışında ise Ferhat Göçer’i getirtti. Sadece iki sanatçının kaşe, stopaj, ulaşım, konaklama ücretlerine yüzbinlerce lira harcama yapıldı. Ancak İddiaya göre ilk kıyımlar bu iki merkezde gerçekleştirildi. Hatta Kültür Merkezi’ne alınan 7 işçiden 5’inin işine son verildi.

15 EKİM’E KADAR 150 İŞÇİ
İşten çıkarmaların 15 Ekim’e kadar 150’yi bulacağı da iddialar arasında. Denizlihaber.com’un edindiği bilgelere göre işten çıkarmalara güvenlik görevlisi, şoför gibi hizmetlerde çalışan işçiler de dahil edilecek. İşten çıkarılacağı söylenen işçilerin bir çoğunun yeni işe alındığı da gelen bilgiler arasında.

Yorumlar

ali veli   -  Bağlantı 4 Ekim 2018, 12:50

BAK BAK SEN

eren20   -  Bağlantı 4 Ekim 2018, 11:43

Merkezefendi Belediyesi tüm mahallelerdeki parkları yenileme adı altında değiştiriyor.Şu kriz döneminde buna gerek var mı hayır.İlk önce yandaşlara akıttığınız paraları kesin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu