REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Kaymakamı Görücü’den imamlara nasihat

Merkezefendi Kaymakamı Görücü’den imamlara nasihat

Merkezefedi Kaymakamı Şükrü Görücü, kamu görevlilerinin ardından bu kez de imamlarla bir araya geldi. Yapmaları ve yapmamalarını istediği konuları sıralayan Kaymakam Görücü, “Politikaya karışmayın” dedi, cemaatin azarlanmaması, güler yüzlü olunması ve hutbelere mutlaka tam hazırlanılarak çıkılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2016 Perşembe, 15:07

Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, ilçesinde bulunan kamu görevlileriyle buluşmalarını sürdürüyor. Daha önce kamu kurum ve kuruluşları ile okullarda görevli yöneticilerle bir araya gelen Görücü, bu kez imamlarla buluştu.

denizli-merkezefendi-kaymakami-imamlarla-bulustu-1

“CAMİLERDEKİ EKSİKLİKLERİ GİDERİN”
Merkezefendi İlçe Müftüsü Gencal Şenyayla ve ilçede görevli imamların katıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Şükrü Görücü, vatandaşların ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için tüm koşulların oluşturulmasını istedi.

Kaymakam Görücü, “Vatandaşlarımızın ibadetlerini rahat ve huzurlu bir şekilde yapılabilmeleri için Ramazan ayı öncesinde tüm camiler ile müştemilatlarının iç ve dış temizliklerine dikkat edin, hijyene özen gösterin. Tüm camileri Ramazan Ayı’na hazır hale getirin” dedi.

“HUTBELERE İYİ HAZIRLANIN”
İmamlardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun gereklerine uymalarını isteyen Kaymakam Görücü, vaat ve hutbelere dikkat çekti. Görücü, “Vaaz verme yetkisi olanların dışında kesinlikle kimse vaaz vermemeleri. Hutbelerin etkili olması için önceden hazırlık yapılarak yararlı konular seçilmeli, öz, anlaşılır ve dikkat çekici olmalı” dedi.

“POLİTİKAYA GİRMEYİN”
İmamların cemaate karşı nasıl bir tutum içinde olmaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulunan Kaymakam Görücü, kesinlikle politikaya ve grup çekişmelerine girilmemesini istedi.

Kaymakam Görücü, “Cemaati azarlar gibi konuşmayın, hoşgörülü, güler yüzlü ve tatlı dilli olun. Vatandaşlarla olan diyaloğunuzu koparmayın. Hitap ettiğiniz kitleyi tanıyın, sorunlarla ilgilenin. Büyüklere saygılı, küçüklere sevgili davranın. Politikaya ve grup çekişmelerine asla girmeyin. İmamın görevi cemaati uzaklaştırmak değil kazanmaktır”” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu