REKLAMI GEÇ

Merkezefendi masaya yatırıldı

Merkezefendi masaya yatırıldı

Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçedeki kurum müdürleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda Merkezefendi adına istişareler yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2016 Cuma, 17:09

Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, şimdiye kadar yapılan ve bundan sonraki süreçte Merkezefendi’nin geleceğine yönelik yapılacak projelerin ve çalışmaların sunumunu gerçekleştirdi.

Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi 2014 yılında kuruldu. Merkezefendi Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllar itibari ile bütçesini 2.5 yılda ikiye katlamış bir belediyeyiz. Yola çıktığımız zaman 2014’de 100 milyon liralık bir bütçe yapmıştık. 2015 bütçesi 90 milyon lira ile yola çıktık. 2016 yılında bu rakamı 151 milyona, geçtiğimiz günlerde kabul ettiğimiz bütçe taslağı ile birlikte de 2017 için 175 milyon liralık bir bütçe büyüklüğüne ulaşmış bulunuyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak şuana kadar yapmış olduğumuz ve 2019 yılında görev süremizin sonuna kadar yapacak olduğumuz tüm projelerimiz 175 milyon liralık bütçe de olduğu gibi her yıl bütçemizden tamamen öz kaynaklarla finanse edilmiştir ve finanse edilmeye devam edecektir” dedi.

“BORCU OLMAYAN BİR BELEDİYEDEYİZ”
Merkezefendi Belediyesi’nin borcu olmayan bir belediye olduğuna dikkat çeken Subaşıoğlu, “Türkiye’de borcu olmayan nadir belediyelerden birisiyiz. Bununla birlikte 175 milyon liralık bütçenin yaklaşık %55’ini doğrudan yatırıma sevk edebilen, bu anlamda da mali disiplini sağlamış, Türkiye’deki belki de ilk 5 belediyeden birisiyiz. Merkezefendi Belediyesi olarak geçtiğimiz dönemlerde çok önemli projelere imza attık” dedi.

TÜM SOSYAL PROJELERİN MALİYETİNİ AÇIKLADI
Başkan Subaşıoğlu, açıklamasında sosyal projelerin bütçedeki yerini de açıkladı. Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak yapmış olduğumuz sosyal projeler ile ilgili zaman zaman eleştiriler geliyor. İşte 50 yaş üstünü Çanakkale’ye gönderiyorsunuz, gençleri İstanbul’a gönderiyorsunuz, 5 bin çocuğa bisiklet hediye ediyorsunuz. ‘Siz parayı çarçur ediyorsunuz’ diyorlar. İçinde eğitim bursları da dahil tüm sosyal projelerin toplam bütçe içindeki payı sadece %3. Belediyecilik sadece alt yapı, üst yapı çalışmaları değil aynı zamanda sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında yeni vizyon projelerini devreye almamız gerekiyor” diye konuştu.

“MERKEZEFENDİ’YE VE DENİZLİ’YE HİZMET ETMEKTEN MUTLUYUZ”
Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ise ülkeye, Denizli’ye ve Merkezefendi’ye hizmet etmekten mutlu olduklarını belirterek, “Kamu kurum ve kuruluşları, mahalli idareler, sivil toplum kuruluşlarıyla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Merkezefendi’ye hizmet etmek için çalışıyoruz. Burada biz kendimizi aile olarak gördüğümüz için ailenin bireyi olarak belediye başkanımız, muhtarlarımız bir araya geldik. Hepimizin bir noktası var. O da sizin mahallenize nasıl daha iyi hizmet edebileceğiniz, belediyemiz ilçemize nasıl daha iyi hizmet edebilir ve kaymakamlık olarak biz sizlere nasıl daha iyi hizmet edebiliriz? Her şeyden önce ülkemizin huzuru çok önemlidir. Çok kısa bir süre önce ülkemiz 15 Temmuzu yaşadı. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla birlikte hepimiz alanlara indik, nöbetler tuttuk, bu uğurda şehitler verdik, bu uğurda gazilerimiz oldu. Ülkemizin birlik beraberliği için gencecik fidanlarımız toprağa düştü. Herkes şunu bilecek ki; bu ülke dostluk ve beraberlik içinde sonsuza kadar yaşayacak” dedi.

Konuşmaların ardından ilçenin sorunları ve yapılan çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu