REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de pedallar hareketlilik için çevrildi

Merkezefendi’de pedallar hareketlilik için çevrildi

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında farkındalık yaratmak için belediye mesaisine Pandemi kuralları doğrultusunda bisiklet sürerek başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2020 Cuma, 14:39

İlçede bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlanan etkinlikte Başkan Doğan’a, Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan, Necdet Yılmaz ve Fatih Coşkun eşlik etti.

Yenilenen Kanal Yolu’nda bulunan bisiklet yolunda da bisiklet süren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sonrasında belediye personeli ile hizmet binası bahçesinde sabah egzersizi yaptı.

Bisiklet kullanım alışkanlığını arttırmak istediklerini belirten Başkan Doğan, “Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bisiklet sürdük, personelimizle birlikte sabah egzersizi yaptık. 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Komisyonu girişimi olan Avrupa Hareketlilik Haftası bisiklet kullanımının özendirilmesinin yanı sıra bisiklet rotalarının oluşturulması ve bisiklet sürüşüne uygun yol çalışmalarının yapılmasını teşvik ediyor. Personelimizden bazıları belediyemize bisiklet ile gelip gidiyor. Biz, bu sayının artmasını hatta tüm hemşerilerimizin bisiklet kullanım alışkanlığını arttırmak istiyoruz. Onların yaşamlarına hareket katmalarının gerekliliğine dikkat çekiyoruz. Hareketsiz bir şekilde çalışma ortamı bulunan hemşerilerimizin iş yerlerine bisiklet ile gelip gitmeleri kendilerine büyük fayda sağlayacak. Merkezefendi Belediyesi olarak ilçemize yeni bisiklet yolları kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

İsmail Hakkı KUŞ   -  Bağlantı 19 Eylül 2020, 15:39

Merhaba, Selçukbey mahallesindeki evimden bayramyerindeki işyerime bisikletle Bisiklet yollarını kullanarak gelebilmem için çözüm üretirmisiniz. Bisiklet yollarını kentin işlek bölgelerinde tasarlanmalıdır.Aksi takdirde hiç bir işe yaramayan bisiklet

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu