REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’nin geleceği planlanıyor

Merkezefendi’nin geleceği planlanıyor

Merkezefendi Belediyesi 2020-2024 Stratejik Plan Toplantısı, Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapıldı. “Ortak akıl, ortak gelecek” sloganıyla hayata geçirilen çalışma ile ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel geleceği planlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2019 Cuma, 18:41

Merkezefendi Belediyesi ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel geleceğini planlayabilmek için “Ortak akıl, ortak gelecek” sloganıyla mayıs ayı içinde başlattığı 2020-2024 Stratejik Plan çalışmasının toplantısını gerçekleştirdi. Merkezefendi Kültür Sarayı’nda yapılan toplantıya Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, CHP Milletvekili Teoman Sancar, Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile birlikte muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin yetkilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, çalışma ile ilçeye yapılacak hizmetler için yol haritalarının şekilleneceğini söyledi. Başkan Doğan, “Proje ilçe sınırlarımız içindeki tüm mahalleleri kapsıyor. Çalışma ile eksiklikler ve sorunlar masaya yatırılacak. Bu çalışma Merkezefendi’de yaşamı kolaylaştıracak” dedi.

Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu ise yaptığı konuşmada verdiği bir örnekle projenin ne anlama geldiğini dillendirdi. Uslu, “Merkezefendi Türkiye’nin 23 ilinden daha fazla bir nüfusa sahip. Sorunlar ve zorluklar elbette olacak. Esentepe’den yola çıkıp Yenişehir’e giderken zaman yolculuğu yapmış gibi oluyoruz. Sanki bir mahalleden bir mahalleye geçildiğinde 50 yıl ileri gidilmiş hissi yaşanıyor. İki mahalle arasında fark o kadar büyük. Bu proje ile bu tarz sorunlar ortadan kaldırılabilir” dedi.

Projenin yöneticisi Pamukkale Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan ise yaptığı konuşmada kam, sanayi ve üniversitenin bir arada olduğu çalışma hakkında bilgi verdi. Küçükkaplan, konuşmasında çalışmadaki kurumların orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve öncelikleri gibi konulara değindi.

Diğer taraftan yapılan ilk konuşmaların ardından toplantıya katılan muhtarların, sivil toplum kuruluşları ve dernek yetkililerinin görüşleri alındı. Kayıt altına alınan tüm öneri ve görüşler Merkezefendi’nin geleceğini planlayacak birer unsur olarak masaya yatırılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 20 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 16 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu