REKLAMI GEÇ

Mesir macunu ve fesleğene koştular

Mesir macunu ve fesleğene koştular

Merkezefendi Belediyesi’nin, Zeytinburnu Belediyesi ile birlikte düzenlediği 2. Merkezefendi Tıp Günü etkinliğinde 50 bin fesleğen ile mesir macunu dağıtıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlar ise kürsüden atılan mesir macunlarını kapabilmek için birbirleriyle yarıştı. Daha çok mesir macunu alabilmek için şemsiye açanlar bile oldu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2016 Cuma, 12:55

Merkezefendi Belediyesi’nin 2. Tıp Günü etkinliği, belediye binası önünde gerçekleştirildi. Zeytinburnu Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekteri Berna Öztürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

denizli-merkezefendi-belediyesi-ikinci-tip-gunu-etkinligi-5

Sağlık kuruluşlarının da stant açtığı etkinlik Fatih Mehter Takımı’nın konseri ile başladı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu açılış konuşmasında, Merkez Efendi’nin Denizli’de dünyaya geldiğini ve bir döneme damgasını vurmuş bir bilgin olduğunu söyledi. Subaşıoğlu, “Bilindiği üzere ilçemiz ismini bu büyüğümüzden almıştır. Kendisi tıp bilimi üzerine çalışmalar yapmış ve günümüze uzanan eserler bırakmıştır. Değerli büyüğümüzü ve eserlerini gelecek kuşaklara aktarabilmek için bizler de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu tür etkinliklerle de değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Merkezefendi Tıp Günü etkinliğini Zeytinburnu Belediyesi’nin de katılımlarıyla gerçekleştiriyoruz” dedi.

denizli-merkezefendi-belediyesi-ikinci-tip-gunu-etkinligi-4

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu ise, Merkezefendi’nin türbesinin Zeytinburnu’nda bulunduğunu hatırlatarak, “Zeytinburnu bu yıl 27. Merkezefendi Festivali’ni gerçekleştiriyor. Merkezefendi Belediye ile bizi bir araya getiren bu muhterem zatı, gelecek kuşaklara aktarmak için güzel bir etkinlik” diye konuştu.

denizli-merkezefendi-belediyesi-ikinci-tip-gunu-etkinligi-3

Konuşmaların ardından Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ile protokol üyeleri platforma davet edildi. Protokol üyeleri, 41 şifalı bitkiden yapılan ve hastalara ilaç olarak verilen mesir macununu vatandaşlara dağıttı. Platformdan atılan mesir macununu kapabilmek için vatandaşlar birbiriyle yarışırken, bazı vatandaşların şemsiyelerini açarak macun almaya çalışması ise dikkat çekti.

denizli-merkezefendi-belediyesi-ikinci-tip-gunu-etkinligi-1

50 BİN FESLEĞEN
Merkezefendi Belediye binası ve Bayramyeri Meydanı’nda açılan stantlarda ise fesleğen dağıtımı gerçekleştirildi. Etkinlik boyunca 50 bin fesleğen dağıtılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 33Parçalı Bulutlu