REKLAMI GEÇ

Murat’ın tekerlekli sandalyesi Merkezefendi’den

Murat’ın tekerlekli sandalyesi Merkezefendi’den

Maganda kurşunuyla sakat kalmasına rağmen, dans ve spor ile hayata tutunan, Paralimpik Okçuluk Milli Takımı’na kadar yükselen Murat Turan’ın hayalini ettiği tekerlekli sandalyeyi Merkezefendi Belediyesi sağlayacak. Milli sporcuyla görüşen Başkan Muhammet Subaşıoğlu, ihtiyaç duyulan sandalyenin alımı için İtalya’ya sipariş verdirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2015 Perşembe, 10:19

Akrabasının düğününde 6 yıl önce maganda kurşununun omuriliğine isabet etmesiyle sakat kalan ve hayatını tekerlekli sandalye bağımlı olarak sürdüren 39 yaşındaki Murat Turan, yaşadığı olumsuzluklara rağmen hayata küsmedi.

Latin dansları ile yakından ilgilenen Murat Turan, bu yıl da Paralimpik Okçuluk Milli Takımı’na seçilerek ülkemizi Çek Cumhuriyeti’nde yapılan Dünya Paralimpik Okçuluk Şampiyonası’nda temsil etti. Bireysel yarışmalarda çeyrek finale kadar yükselen Murat Turan’ın yeni hedefi önümüzdeki yıl Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak Yaz Olimpiyatları’na katılmak.

Bunun için yoğun çaba harcayan, ancak ahat çalışqabilmesi için uygun bir tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan Murat Turan’a yardım elini Merkezefendi Belediyesi uzattı. Rio Olimpiyatları’na katılabilmenin hayalini kuran ve bunun uçun yoğun bir çalışma temposu içine giren Turan’a, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu tarafından tam teşekküllü tekerlekli sandalye hediye edilecek. Turan’ın antrenmanlarını rahatça yapabileceği tekerlekli sandalye için İtalya’ya sipariş verildi.

“MİLLİ SPORCUMUZU DESTEKLİYORUZ”
Turan ile görüşen Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak geleneksel sporlarımızı desteklemek istiyoruz. Bu konuda da Murat Turan kardeşimiz Türkiye’yi yurtdışında milli sporcumuz olarak temsil etmek üzere seçilmiş bulunuyor. Kendisini tebrik ediyorum. Bizler de Merkezefendi Belediyesi olarak hem okçuluk sporunu, hem de engelli kardeşimiz Murat Turan’ı sonuna kadar Merkezefendi Belediyesi olarak destekleyeceğiz. Kendisine de önümüzdeki günlerde belediyemizce tam teşekküllü profesyonel okçuluk sporu yaparken kullanacağı güzel bir sandalye hediye edeceğiz. Siparişimizi verdik. Ülkemizi yurtdışında temsil ederken inşallah Merkezefendi Belediyesi’nin sağlamış olduğu sandalyeyi kullanacak. Murat Turan kardeşimizin Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz” dedi.

“BU MUTLULUĞU ANLATMANIN İMKANI YOK”
Hem spor yaparken hem de günlük yaşamında rahat edebileceği bir sandalyeye gereksinim duyduğunu dile getiren Turan, “Bu anlamda Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bugün bu mutluluğumu kelimelerle anlatmak inanın çok zor. Uzun zamandır ihtiyacım vardı ama temin edememiştim” diye konuştu.

“MURAT’I OLİMPİYATLARDA GÖRECEĞİZ”
Murat Turan’ın antrenörü Nursel Çokak, açıklamasında milli sporcunun olimpiyatlara katılması için çalışmalarına aralıksız devam ettikleri söyledi. Çokak, “Biz Murat ile birlikte 2,5 yıl önce bir hedef koymuştuk. Milli takıma girip, Denizli’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorduk. Dolayısıyla hedefimize ulaştık. Murat milli sporcu oldu. Bundan sonra olimpiyatlarda Murat’ın yer alabilmesini hedefliyoruz. Bu zorlu yolumuzda Merkezefendi Belediye Başkanımızın bize destek çıkması inanılmaz bir motivasyon kaynağı oldu. Özellikle Murat’ın gerek spor gerekse yaşamını kolaylaştıracak sandalyesinin edinilmiş olması çok sevindirici bir durum. Bu destekler sayesinde inşallah Murat’ı da olimpiyatlarda göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 13 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 28Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı