REKLAMI GEÇ

Obeziteyle mücadele projesinde final

Obeziteyle mücadele projesinde final

Merkezefendi Belediyesi ‘Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında’ projesi kapsamında proje ortaklarına ve projede emeği geçen personele yönelik kapanış yemeği düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2015 Salı, 14:50

Anemon Otel’de gerçekleştirilen yemeğe Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale İlçe Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Belediyesi Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Denizli Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcıları Hasan Kılıç, Yusuf Görgüç, Fatih Işık, MERTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Mazıoğlu, proje ortakları ve belediye personeli katıldı.

Gecenin anlam ve önemine ilişkin konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak GEKA ‘nın desteğiyle yaptığımız proje için toplandık. Ben GEKA’ya teşekkür ediyorum. ‘Sağlıklı Nesiller İçin MerkezefendiObezitenin Farkında’ projesine destek oldular. Bu proje GEKA’nın destek olduğu ilk sosyal proje olma özelliği taşıyor. Teknik pğrojeleri desteklemek çok kolay mimari ve statik alt yapısı olduğu için bunları projelendirmek çok kolay. Ancak, sosyal projelerde bu tür matematiksel hesaplar olmuyor. Proje haline getirmek bu nedenle kolay olmuyor. Modern çağın belediyeciliğinde sosyal projeler çok önemli yer kaplıyor. Bu nedenle Merkezefendi Belediyesi olarak obezitenin farkında olmamız gerektiğini düşündük. Bunu yaparken de sosyo-ekonomik bir temele dayandırdık. Çünkü 10 yıl önce kişi başına düşen milli gelir 3 bin dolar iken bugün 11 bin doların üzerine çıkmış durumda. Obezite gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerin sorunu haline gelmiştir. 2023 hedefinde kişi başına gelir 25 bin dolar olarak hedeflenmektedir. Bu nedenle obezitenin geleceğin en büyük sorunu olacağıgün gibi aşikardır. Dolayısıyla böyle bir proje yapmak gereği duyduk. 20 bin öğrencimiz üzerinde risk analizi çalışması yaptık. Bunu rapor haline getirdik. Sağlık müdürlüğümüz ve milli eğitim müdürlüğümüz ile eğitimler verdik. 250 vatandaşımıza mediklinik hastanemiz ücretsiz diyetisyen desteği verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Projeyi de 7 bin kişinin üzerinde katılımla taçlandırmış olduk.Demokratik bir yürüyüş oldu. İlk kez bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.Bu yürüyüşü Avrasya maratonu gibi yapmayı hedefliyoruz. Obeziteyle mücadele süreklilik arz ediyor. Biz sadece farkındalık çalışması yaptık. Mütevazi bir biçimde farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum. Bu projede bize destek eden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi. 

Konuşmaların ardından projeye destek olanlara teşekkür belgeleri protokol üyelerince verildi. Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli EğitimMüdürü Mahmut Oğuz, Denizli Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı ve Denizli Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan’a belgelerini takdim etti.

Ardından Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ise, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ve Mediklinik Hastanesi Sahiplerinden Prof. Dr. Bülent Topuz’a belgelerini verdi.

Son olarak Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise, Odak Hastanesi Dilşah Kolaç Kaçar, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Abdullah Şen ve Merkezefendi Belediyesi adına proje koordinatörü Emrah Karan’a teşekkür belgelerini sundu.
Programın sonunda Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri birbirinden güzel şarkı ve kareografileriyle konuklara güzel bir akşam yaşattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 13 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 13 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 31Açık