REKLAMI GEÇ

Okul başkanlarından darbe tepkisi

Okul başkanlarından darbe tepkisi

Merkezefendi Belediyesi Okul Başkanları Meclisi üyeleri, 15 Temmuz’da FETÖ’nün yapmak istediği darbe teşebbüsüne tepki gösterdi. Meclis Başkanı Furkan Tarhan, “Türkiye tarihinin hiçbir döneminde böylesine bir girişim olmamıştır. Bu nasıl bir cürettir ki, halkın milli iradesine saldırılmaktadır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2016 Perşembe, 17:05

Türkiye’de ilk kez Merkezefendi Belediyesi tarafından liselerdeki okul başkanlarından oluşturulan Okul Başkanları Meclisi, 15 Temmuz tarihinde FETÖ tarafından milli iradeye yapılmak istenen darbe teşebbüsüne tepki gösterdi. Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi’nin Delikliçınar Meydanı’ndaki basın açıklamasına Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da katıldı.

“GENÇ NESİL BU OLAYDAN OLDUKÇA ETKİLENMİŞTİR”
Türkiye tarihinin hiçbir döneminde böyle bir girişim olmadığını, “Bu nasıl bir cürettir ki, halkın milli iradesine saldırılmaktadır?” diye soran Meclis Başkanı Furkan Tarhan, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminde genç neslinde etkilendiğini vurguladı.

Tarhan, “Bugün ise bizler de genç nesil olarak 15 Temmuz gecesinde bir darbe girişimini görmüş ve bundan oldukça etkilenmiş vaziyetteyiz. Vatanımıza yapılan bu ihanet, yirmili yaşlardaki biz gençleri ülkemize bir kez daha sımsıkı sarılmamızı sağlamıştır. Böylesine tehlikeli bir dönemde Yüce Türk Milleti, tüm siyasi ve ideolojik görüşlerini bir kenara bırakmış, genciyle yaşlısıyla, 7’den 70’e 79 milyon nüfusuyla kol kola, omuz omuza girmiş ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inmiştir. Vatanını, milletini seven herkes meydanlarda ülkesine sahip çıkmıştır. Bizlerin bu meydanları vatan hainlerine bırakma gibi bir düşüncesi de yoktur. Şuanda Türk vatandaşı olarak cuntacıların yapmaya çalıştıkları darbe girişimine karşı dimdik elimizde al yıldızlı bayraklarımızla tarihi bir duruş sergiliyoruz” dedi.

denizli-merkezefendi-okul-baskanlari-ic

BAŞKAN’DAN GENÇLERE TEŞEKKÜR
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da yaptığı açıklamada “5 Temmuz akşamı tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de darbeye hayır demek adına meydanları doldurdular. Merkezefendi Belediyesi okul başkanları meclisimiz var. Bunu bir yıl önce okullarda demokratik yollarla seçilmiş, başkanlarımızın kurmuş olduğu, okul başkanları meclisimiz ilk günden bu yana meydanlara çıkıp nöbete tutuyorlardı” dedi.

Subaşıoğlu, demokrasiye sahip çıkan ve milletin iradesinin yanında yer alan gençlere teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 32Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu