REKLAMI GEÇ

Sosyal medyada Fatih Portakal tepkisi

Sosyal medyada Fatih Portakal tepkisi

Merkezefendi Belediyesi’nin gazeteci Fatih Portakal’ı bir söyleşi için Denizli’ye davet etmesi sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Ak Parti’li kullanıcılar Portakal’ın Türkiye’nin sınır ötesi harekatı ve Libya kararı ile ilgili sözlerini hatırlattı, Denizli’ye gelmemesini istedi. Kullanıcıların bir kısmı Merkezefendi Belediyesi’nin eleştirilere ‘engelleme’ ile karşılık verdiğini duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2020 Perşembe, 11:13

Merkezefendi Belediyesi, FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ı bir söyleşi için Denizli’ye davet etti. Bu davet özellikle sosyal medyada tartışmalara yol açtı.

Cumartesi günü Merkezefendi Kültür Merkezi’nde Fatih Portakal’ın gerçekleştireceği söyleşinin başlığı “Türkiye’de Neler Oluyor?” olarak açıklandı. Öğleden sonraki söyleşinin tüm Denizlililere açık olduğu duyuruldu. Merkezefendi Belediyesi çeşitli kanalların yanı sıra sosyal medyadan da bu söyleşinin duyurusunu yaptı.

Duyurudan sonra bazı sosyal medya kullanıcıları Portakal’ın Denizli’ye gelmemesini istedi. Gazetecinin Türkiye’nin Irak’ta gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonlara ilişkin sözlerini paylaşan kullanıcılar Portakal’ın Türkiye için ‘sömürgeci” ifadesini kullandığını, Libya konusunda ise yine Türkiye için ‘işgalci’ ifadesini kullandığını ileri sürdü. Kullanıcıların bir kısmı Merkezefendi Belediyesi’ni programı iptal etmesi konusunda uyardı.
Bazı kullanıcılar Portakal’ın söyleşi yapacağı salonu Ak Parti’nin yaptığını hatırlatırken bazı kullanıcılar ise eleştiri dozunu tehdit düzeyine kadar taşıdı. Kullanıcılar bir kısmı Portakal’ı ‘vatan haini’ ilan etti.

Buna karşın sosyal medyada bazı kullanıcılar ise Merkezefendi Belediyesi’nin yorumlarını engellediğini ileri sürdü. Bir kullancı Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı işaret ederek, “Bu hanımefendi Fatih Portakal büyük tepki çekince eleştirenleri resmi sayfadan engelliyor” ifadesini kullandı.


Diğer yandan Fatih Portakal’ın Denizli’de söyleşiye katılacak olması pek çok sosyal medya kullanıcısının da beğenisini aldı.

FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ?
Portakal FOX TV’deki programında Türkiye’nin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonları sırasında Türk Askeri’nin Özgür Suriye Ordusu ve Suriye Milli Ordusu güçleri ile birlikte güvenliğini sağladığı bir bölgede belediye binasına Türk Bayrağı’nın asılmasını eleştirmiş, haber merkezinin o görüntüyü kullanmadığını ifade etmişti. Portakal gerekçesini ise şöyle açıklamıştı: Biz o görüntüyü kullanmadık. Çünkü Azez’de sıkıntı yaratmıştı. Çünkü biz oraya bayrak çekmeye gitmedik. Böyle bir görüntü nasıl verilebiliyor? Savunma Bakanlığı bunun farkında mı diye aklımızdan geçirdik. Çünkü biz oraya bayrak dikmek ve işgal etmek için gitmedik. Sadece ve sadece kendi sınır güvenliğimizi sağlamak için gittik”

Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesine ilişkin sözleri nedeniyle de eleştirilen Portakal o konuda ise; “Türkiye’nin Libya’ya neden gittiği belli. Anlaşmanın nedeni üç aşağı beş yukarı belli. Doğal gaz ve petrol. Cumhurbaşkanı söyledi bunu. Türkiye de bu konuma geldi. Yani biz emperyalistleri niçin eleştiriyoruz. Yok orada demokrasi insan hakları özgürlük. Belli Türkiye’nin neden gittiği zaten ya da neden bir koruma şemsiyesi oluşturmak istediği… Bu karşılıklı bir anlaşmadır. Siyasi bir karardır. Ama anlaşmanın içeriği üç aşağı beş yukarı belli. Doğal gaz ve petrol. Cumhurbaşkanı söyledi bunu. Türkiye de bu konuma geldi. Beni eleştirebliirsiniz bu konuda ama Cumhurbaşkanı da böyle söylüyor. Yani biz emperyalistleri niçin eleştiriyoruz. İnsanların doğal kaynaklarını sömürüyorlar diye… Cumhurbaşkanı da dün Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında bunu söylüyor. Biz doğalgaza da petrole de muhtacız diyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

eren20   -  Bağlantı 9 Ocak 2020, 13:43

Bu ülkede ne zaman farklı seslere,farklı düşüncelere saygı olacak.Herkes kendi düşüncesini açıklamakta özgürdür.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 33Parçalı Bulutlu