REKLAMI GEÇ

Subaşıoğlu’dan Alevi yurttaşlara teşekkür

Subaşıoğlu’dan Alevi yurttaşlara teşekkür

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Şubesi’ni ziyaret ederek, 15 Temmuz darbe girişiminde meydanlara inerek demokrasiye sahip çıkan Alevi vatandaşlara teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2016 Cuma, 18:32

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek başkanı Erkan Aras ile görüşen Subaşıoğlu, Türkiye’nin birlik ve beraberlikle darbeye karşı çıktığını, büyük bir uzlaşma içinde olan milletin gücünün bir kez daha gösterildiğini söyledi.

“Türkiye’de 15 Temmuz itibariyle bir darbe girişimi oldu. Bu girişime toplumun her kesiminden insanlar karşı çıktılar. Çok büyük bir uzlaşmayla toplumun her kesimi Türkiye’de artık darbe dönemlerin geçtiğini ifade etti. Bu anlamda ben Alevi kardeşlerimize, sizlere teşekkür ediyorum” diyen Subaşıoğlu, şunları kaydetti:

“Hakikaten Denizli’mizde bu çok önemli bir güzellik. Alevi kardeşlerimizin de diğer toplumun tüm kesimleriyle beraber darbeye hayır demesi, karşı çıkması, birlikte yaşamaya uzlaşma çerçevesinde bir arada yaşamaya sahip çıkması açıkçası bizleri daha çok memnun etti. Zaten bu konuda fikrimiz, düşüncemiz, kanaatimiz vardı ama bu vesileyle tüm toplum kesimleri gibi Alevi kardeşlerimiz de bir kez daha demokrasiye olan inancını teyit etmiş oldu. Diğer toplum kesimleri de öyle. O anlamda ben bunu Türkiye için çok olumlu buluyorum. Bütün kesimlerin, her siyasi görüşten, her inançtan vatandaşımızın demokrasi nöbetinde olması bizleri çok memnun etti” dedi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Başkanı Erkan Aras, Alevilerin devletten toprak yada başka bir bayrak istemediğini, sadece sorunlarının çözülmesini istediklerini belirterek, “Bizim tek istediğimiz özgürce inançlarımızı yaşamaktır. Ülkenin bir bireyi olarak yaşamak istiyoruz. Bu işler çözülürse ülkede demokrasi daha etkin bir şekilde yürüyecektir. Yerel yönetimlerle birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım. Bu ülkede bizler yekvücuduz. Kendi çıkarlarımızı bir köşeye bırakıp ülke menfaatlerimizi ön plana çıkarmalıyız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu