REKLAMI GEÇ

ÜÇ AYDA 295 TON CAM ATIK

ÜÇ AYDA 295 TON CAM ATIK

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçenin değişik noktalarına konulan cam kumbaralarda 3 ayda yaklaşık 295 ton cam atık geri dönüşüme kazandırıldı.Merkezefendi Belediyesi, tarafından mahalle, cadde ve sokaklarda cam atıkların toplanması amacıyla 75 noktaya cam toplama kumbaraları yerleştirilmişti. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 3 ay gibi kısa bir sürede 295 ton cam atık toplanmasının önemli başarı olduğunu söyledi. Subaşıoğlu, “Cam şişe ve kavanozların belirli noktalarda toplayarak tekrar…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2015 Perşembe, 10:49

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçenin değişik noktalarına konulan cam kumbaralarda 3 ayda yaklaşık 295 ton cam atık geri dönüşüme kazandırıldı.
Merkezefendi Belediyesi, tarafından mahalle, cadde ve sokaklarda cam atıkların toplanması amacıyla 75 noktaya cam toplama kumbaraları yerleştirilmişti. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 3 ay gibi kısa bir sürede 295 ton cam atık toplanmasının önemli başarı olduğunu söyledi.

Subaşıoğlu, “Cam şişe ve kavanozların belirli noktalarda toplayarak tekrar geri dönüşümünü sağlamak için bir çalışma başlattık. Kumbara uygulamasındaki amacımız çevresel sorumluluğa dikkat çekerek doğal kaynaklarımızın korunması başta olmak üzere, enerji tasarrufu ve ekonomiye önemli boyutlarda katkı sağlamak. Çalışmamıza başlamamızın üzerinden 3 ay gibi bir süre geçti ve bu sürede geri 295 ton cam atık geri dönüşüme kazandırıldı. Camların geri dönüşüme kazandırılmasıyla, yeni cam üretimine oranla enerji tüketimi, hava kirlenmesi ve su tüketiminde tasarruflar sağlanmış oluyor. Enerji tüketiminde yüzde 25, hava kirliliğinde yüzde 20, maden atığında yüzde 80, su tüketiminde yüzde 50 azalma gerçekleşiyor. Aynı zamanda camın hammaddeleri olan kum, soda, kireç gibi doğal kaynaklarda korunmuş oluyor.Önümüzdeki en kısa süre içerisinde 75 noktaya daha ilave atık cam kumbarası yerleştireceğiz. Daha fazla cam atığı geri dönüşüme kazandırarak daha ciddi tasarruflar elde etmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımızda bize destek olan lisanslı geri dönüşüm firmasına ve duyarlılık göstererek cam atıkların geri dönüşümüne katkı sağlayan tüm halkımıza teşekkür ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu