REKLAMI GEÇ

Yatak dağıtımından insanlık dersi çıktı

Yatak dağıtımından insanlık dersi çıktı

Merkezefendi Belediyesi’nin 100 aileye dağıttığı motorlu hasta yatağı ilginç bir yaşam hikayesini ortaya çıkardı. Yıllar önce ayrı yaşamaya başladığı eşinden 8 ay önce resmen boşanan 53 yaşındaki Nurşen Yılmaz, yatalak olan 78 yaşındaki eski kayınvalidesi Cemide Ongun’a bakıyor. Örnek bir davranış ortaya koyan Nurşen Yılmaz, insanlık dersi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2016 Perşembe, 16:10

Merkezefendi Belediyesi, evde yatalak yaşayan hastaların daha rahat bakımlarının sağlanabilmesi için ilçe merkezindeki 100 hastaya motorlu yatak hediye etti. Bu yatakların teslimi örnek alınması gereken hikayeleri de gün yüzüne çıkardı.

denizli-merkezefendi-belediyesi-bosandigi-eşinin-annesine-bakiyor-1

AYRILDIĞI EŞİNİN YATALAK ANNESİNE BAKIYOR
Merkezefendi Belediyesi’nin motorlu yatak hediye ettiği hastalardan biri de 78 yaşındaki Cemide Ongun. Ongun, geçirdiği felç nedeniyle hiçbir yaşamsal faaliyetini kendisi yürütemiyor. Tansiyon, şeker, alzheimer ve kolesterol hastası olan Ongun’un tüm ihtiyaçlarını ise eski gelini 53 yaşındaki Nurşen Yılmaz tarafından karşılanıyor. Tuvaletten yemek ihtiyacına kadar eski kayınvalidesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan Yılmaz, bu davranışıyla herkese örnek oluyor.

denizli-merkezefendi-belediyesi-bosandigi-eşinin-annesine-bakiyor-2

EŞİNDEN YILLARDIR AYRI
Eşinden yıllar önce ayrıldığını söyleyen Nurşen Yılmaz, 8 ay önce de resmen boşandıkların kaydetti. Kirada yaşadığı evde kayınvalidesine özel oda açan Yılmaz, 30 yıllık kayınvalidesini çok sevdiğini ve kayınpederinin emaneti olduğu için bırakamadığın ifade etti.

Yılmaz, “8 ay önce eşimden resmi olarak boşandım. Yıllardır kendisiyle ayrı yaşıyoruz. Kayınvalidemle yaklaşık 30 sene birlikte hayat geçirdik. Rahmetli kayınpederim vefat etmeden önce kayınvalidemi bana emanet etmişti. O’nun bu emanetine sahip çıkıyorum. Bu durumdan da çok memnunum. Eski kayınvalidemle anne kız gibiydik. Hem torunumun hem de kayınvalidemin bakılmaya ihtiyacı vardı. Daha önce sosyal güvencem yoktu. Babamın vefat etmesi nedeniyle yeni maaş bağlandı. İlk maaşımı bu ay çekeceğim. Kayınvalidemin 4 çocuğu var. Rica ettiler bakmam için bende bakarım dedim. Yoksa yurda vereceklerdi, bakılmayacaktı. Ayrıldıktan sonra da kendi kiraladığım evde beraber oturmaya devam ettik. 9 ay önce kayınvalidem felç geçirdi. Tansiyon, şeker, alzheimer ve kolesterolü var. Ona bakmaktan dolayı memnunum. Biz anne kız gibiyiz” dedi.

Merkezefendi Belediyesi’nin verdiği yatağın yaşamlarını kolaylaştırdığını da söyleyen Nurşen Yılmaz, “Annem bu yatak sayesinde çok rahat etti. Yerinden kalkamıyordu, sağa sola dönemiyordu ve oturamıyordu. O’nun için çok güzel oldu” diye konuştu.

denizli-merkezefendi-belediyesi-bosandigi-eşinin-annesine-bakiyor-3

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU AİLEYİ ZİYARET ETTİ
Cemide Ongun ve Nurşen Yılmaz’ın beraber yaşadığı evi ziyaret eden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, örnek davranışından dolayı Nurşen Yılmaz’ı tebrik etti. Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan yatalak hastalarımıza 100 adet motorlu yatak hediye etmiştik. Bu çerçevede bugün çok makbule geçen bir yere yatağın geldiğini görünce ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Bu duyarlı davranışı için Nurşen Yılmaz hanımefendiyi de gerçekten kutluyorum. Allah kendisinden razı olsun. Nurşen Hanım gerçekten toplumumuza örnek oluyor” diye konuştu.

Yorumlar

öğrenci velisi   -  Bağlantı 27 Mayıs 2016, 09:12

Ablam ellerinden öperim.Allah teyzeme sağlık sıhhat versin

Savaş   -  Bağlantı 26 Mayıs 2016, 20:10

kalbi bu kadar merhamet ve iyilik bir insan kalmış mı kötülüklerin çocukları, kadınları, insanları mahvettiği bu çağda. Ömrünün geri kalanı bu merhametin güzelliğe dönüştüğü bir derya olsun hanımefendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu