REKLAMI GEÇ

Zeytinburnu’na Denizli çıkarması

Zeytinburnu’na Denizli çıkarması

16. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali coşkuyla kutlandı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı festivale Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç, Ak Parti, CHP ve MHP’li belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve personel katıldı. Denizli ekibi, burada 5 bin havlu, çörekotu, şapka ve Merkezefendi Belediyesi baskılı çanta dağıttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2015 Pazartesi, 18:06

Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’nin 16. Sı Zeytinburnu Belediyesi tarafından İstanbul’da gerçekleştirildi. Denizli heyetinin de katıldığı festival vatandaş tarafından yoğun ilgi gördü. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve yorumcu Serdar Tuncer’in de katıldığı festivalde Merkezefendi Belediyesi stant kurarak burada 5 bin adet havlu, çörekotu, şapka ve Merkezefendi Belediyesi baskılı çanta dağıttı.

Yapılan konuşmaların ardından platforma çıkan Başabakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç ve beraberindeki meclis üyeleri halka mesir macunu dağıttı.

ic

Yoğun geçen festivalin ardından Denizli heyeti, Zeytinburnu Belediyesi’nin çalışmalarını inceledi. İlk olarak Zeytinburnu Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’ni inceleyen heyet ardından Veliefendi Bilgi evine geçti. 1453 Panaroma ile Skatepark çalışmalarını da birebir inceleyen heyet son olarak tıbbi bitkiler bahçesini gezdi.

Merkez Efendi’nin bir değer olduğunu ve bu değerin gelecek nesillere aktarılması için gayret ettiklerini söyleyen Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç, “Anadolu coğrafyasında geçmişte birçok buluşları birçok güzellikleri, fikirleri bulan ecdadımız var. O, bizi biz yapan değerlerimizi biz hep birlikte sahip çıkarak o büyük Türkiye’ye hep birlikte ulaşacağız. Bu değerlerden birisi olan Merkez Efendi kendi döneminde tıpla ilgili birçok yeniliğe imza atmıştır. Bize düşen bu değeri gelecek nesillere aktarmak. O insanın felsefesini amacını sahiplenmeliyiz. Kendi değerlerimize sahip çıkma konusunda inanılmaz bir hassasiyet gösteriyoruz. Burada amacımız, dönemin tıp bilimi dehası Merkez Efendi’yi tüm nesillere tanıtmak ve oluşturduğu değerlerin nesiller boyu bilinmesine vesile olmaktır. Festivalimizi de geleneksel olarak sürdüreceğiz”

Renkli görüntülere sahne olan festival, 24 Mayıs’a kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu