REKLAMI GEÇ

3500 AİLEYE KÖMÜR YARDIMI

3500 AİLEYE KÖMÜR  YARDIMI

Bir dönem Mahalli Çevre Kurulu kararı ile doğalgaz kullanımının ‘zorunlu’ hale getirildiği Denizli’de sosyal yardımlaşma vakıfları kömür yardımı yapmaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2015 Perşembe, 11:10

Denizli’de hava kirliliğinin baş sorumlusu olarak gösterilen kömür kullanımı bir dönem Denizli Belediyesi’nin talebi ile Mahalli Çevre Kurulu tarafından ‘yasaklanmıştı’. Kurul aldığı kararda doğalgaz hattının geçtiği bölgelerde bulunan meskenlerin ısınma amaçlı kömür kullanımına yasak getirmiş, şehri afişlerle donatarak aksi durumda cezai işlem yapılacağı uyarısında bulunmuştu.

Dönemin Belediye Başkanı Nihat Zeybekci kalitesiz kömür kullanımının neden olduğu hava kirliliği nedeniyle, kömür kullanıcıları için ‘o bacaları başlarına yıkacağım’ ifadesini kullanmıştı.
Mahalli Çevre Kurulu’nun yasalar üstünde aldığı karar kömür tüccarlarının açtığı dava ile durdurulmuştu.
Tüm bu gelişmelere karşın özel sektörün kömür satışını engellemek isteyen siyasiler, devletin kendi imkanları ile kömür dağıtımı yapmasına ses çıkarmamayı sürdürüyor. Türkiye siyasetinin gündemini erken seçim oluştururken Pamukkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçeye bağlı 68 mahallede ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere 4 bin ton kömür ihalesine çıktı.

ŞARTNAME HAZIRLANDI
Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2015-2016 yılı kömür yardımları için ihale tarihi ve şartnamesini açıkladı. İlçeye bağlı 68 mahallede ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 4 bin ton kömür ihalesi, 2 Eylül’de gerçekleştirilecek. Ekim ayı içerisinde de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın belirlediği yaklaşık 3 bin 500 ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

İHALE 2 EYLÜL’DE
Pamukkale Kaymakamlığı resmi internet sitesinde yapılan duyuruda, “İhtiyaç sahibi ailelere asgari 500 Kg. kömür yardımı yapılması ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararına istinaden Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na, tahsis edilen 4 bin ton kömür depolanarak ilçemiz merkezi ile merkeze bağlı mahallelerde ikamet eden, Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nca belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere 1 ton veya 1,5 ton olarak ikamet adreslerinde bizzat kendilerine imza karşılığında teslim edilecektir” denildi. 28 maddeden oluşan ihale şartnamesine göre ihale 2 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu