REKLAMI GEÇ

Aslı varken taklidine kim bakar?

Aslı varken taklidine kim bakar?

Denizli’nin Deliktaş Mahallesi’ne adını veren delikli taşın aslı dururken sonradan yapılan ve mahalledeki parkın havuzuna yerleştirilen delikli taş mahalleliyi böldü. Taşın orijinalinin boş tarlada kalmasından şikayet eden de var, yeni taşı beğenen de…

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2014 Pazartesi, 08:00

Deliktaş Mahallesi, adını mahallede bulunan delik bir taştan almış. Hala Şehit Yılmaz Bakan Caddesi üzerinde boş bir arazi içerisinde bulunan delikli taşın bir benzeri ise Mahallenin merkezindeki bir havuza dikilerek sembolleştirilmiş.

GELENEĞİ VAR
Parkın içindeki çay ocağını işleten Musa Altan, “21 yıldan beri bu parkı işletiyorum. Taş, 2011 yılında yapıldı. Taşın aslı Şehit Yılmaz Bakan Caddesi kenarında. Önceden taşın olduğu bölgede yatır dediğimiz türbe vardı. Hasta olan gelir, orada dua eder sağlık dilerdi. Çocuğu yaramaz olan veya çok ağlayan anne ve babalar çocuklarını taşın deliğinden geçirerek şifa arardı. Ben de oğlum ve kızım küçükken geçirdim. Belki de o dönem yaşanan çaresizlikti yapılan” diyerek taş ile ilgili efsaneleri anlattı.

GERÇEK TAŞ DA KURTARILSIN
Musa Altan’ın 33 yaşındaki oğlu Murat Altan, delikli taşın sembol haline geldiğini belirterek, “çocukken bende geçmişim. Ama ne kadar uslandım bilmiyorum. Ama bu bir inanıştır. Bunu sembolleştirebiliriz. Taşın olduğu alan düzenlenebilir ve ziyarete açılabilir” diye konuştu.

HALA GELENLER VAR
73 yaşındaki Bayram Gürkan ise 60 yıldan beri Deliktaş Mahallesi’nde oturduğunu belirterek, “50-60 yıl öncesi kadar olmasa da hala gelenler oluyor. O zamanların burası daha düzenli idi. Kapalı alanı vardı. Gelen vatandaşlar ağaca çaput bağlar dilek dilerdi. Çok ağlayan ve yaramaz olan çocuklar buraya getirilir anne taşın bir tarafından çocuğu deliğe iter, diğer taraftan da baba çekerdi. Şimdi bazen gelenler oluyor. Tabi yıllar öncesi gibi değil. Çünkü burası artık bakımsız. Eğer park yapılırsa o zaman daha çok ziyaretçi olur” diyerek taşın hikayesini paylaştı.

“ASLI VARKEN TAKLİDİNE KİM BAKAR”
Mahalle muhtarı Kadir Karaçolakise delikli taşın bulunduğu boş alanı park yapmak için girişimlerde bulunduğunu açıkladı. “Aslı dururken taklidine kim bakar” diyen Muhtar Karaçolak, “Park içinde de sembol olarak çok güzel duruyor. Ancak, aslı orada dururken, burada taklidinin olması doğru değil. Biz taşın bulunduğu alanı yeşil alan ve park yapmak istiyoruz. Bununla ilgili projelerimizi Pamukkale Belediyesi ile paylaştık. Belediye de sıcak baktı. En kısa zamanda delikli taşın bulunduğu alan park haline dönüştürülecek ve ziyarete açılacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 15 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 26Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 29Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Parçalı Bulutlu