REKLAMI GEÇ

Başkan Gökbel,” Bizim için önce insan”

Başkan Gökbel,” Bizim için önce insan”

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “sosyal devlet” tanımının kendi iktidarlarında anlamını bulduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2018 Salı, 15:55

“Biz her vatandaşımızın yanında olduk. Özellikle engelli ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımıza devletin şefkat elini uzattık” diyen Gökbel, Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, sosyal hayata katılmalarını sağlamak için ötekileştirmeden, pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti.

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, vatandaşla buluşma ziyaretleri kapsamında Pamukkale İlçesi’nin Develi Mahallesi’ne gitti. Gökbel’e İlçe Teşkilatından yönetim kurulu üyeleri Mehmet Gönenmiş, Bayram Kahraman ve Cengiz Aydın da eşlik ederken, ekip Develi Sokakşarı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

ENGEL YOK HİZMET VAR

Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, AK Parti iktidarlarında engelli ve geçim darlığı çeken vatandaşların hak ettikleri değeri bulduklarını belirtip, “sosyal devlet” anlayışının gerçek anlamıyla uygulamaya geçtiğini kaydederek “Biz ‘Önce insan’ diyerek yola çıktık. İnsanları, maddi durumlarına, etnik kökenlerine, dini inançlarına göre kategorize etmedik. İktidar olarak ayrımcılık yaptığımız tek alan engelli bireylere bakışımızdır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; AK Parti hükümetleri, ötekileştirmeden engellilere pozitif ayrımcılık yapmıştır. Çünkü devletin bugüne kadar tam anlamıyla yardımcı olamadığı engelli vatandaşlarının gönüllerinin alması gerekiyordu. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ve 2010 yılında engellilere yönelik düzenlemeleri içeren Anayasa değişikliği ile önemli kazanımlar sunduk. Yerel yönetimlerimiz de başta evde bakım ve evde sağlık hizmetleri alanında önemli atılımlar gerçekleştirdiler, Engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıcı, yaşam standartlarını iyileştirici önemli düzenlemelere imza attık. Öte yandan engellilerin istihdamı, sosyal hayata kazandırılmaları için önemli adımlar atıldı. Artık sizlerin de şahit olduğu gibi pek çok engelli vatandaşımız, kamu kurumlarında, özel sektörde üretime ve yönetime katılmış durumdadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu