REKLAMI GEÇ

Başkan Örki: Turizm çok önemli

Başkan Örki: Turizm çok önemli

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası ile ilgili mesaj yayımladı. Başkan Örki mesajında, “Her fırsatta turizm ilçesi olan Pamukkale’mizin tanıtımına büyük özen göstererek, turizmin gelişimi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2023 Cumartesi, 12:35

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, belediye olarak turizme yaptıkları katkılardan bahsederek, bu katkının her geçen gün artarak devam edeceğini belirtti.

“Pamukkale’miz sadece bölgemiz ya da ülkemiz için değil tüm dünya için çok önemli bir turizm merkezi” diyen Başkan Örki, Pamukkale’in tüm dünyaca tanınmış ve önemli bir konumdaki yerinin korunması ve tanıtımının daha da geniş kitlelere ulaşması için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Başkan Örki, “Bunun için Pamukkale’mizin sadece beyaz suyuyla ya da kırmızı suyuyla değil farklı alternatiflerle de adını duyurması adına yepyeni projeler üretiyor, her kesime ulaşması için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Tarihin eşsiz güzelliği, gizemiyle birlikte coğrafi yapının topraklarımıza sunduğu değerlerle Pamukkale bir dünya markasıdır” dedi.

Her yıl yerli yabancı milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Pamukkale için göreve geldikleri günden bu yana çaba harcadıklarını anlatan Başkan Örki, “Geçtiğimiz yıllarda, 1992 yılında yapılmış olan turizm yolunu kısa bir sürede sıcak asfaltla kaplayıp 28 yıl sonra yolu yeniledik. Travertenlerin hemen alt tarafındaki Kocaçukur ve yanındaki havuzlarımızı ilçemize yakışır hale getirdik. Pamukkale mahallemizdeki sokak sağlıklaştırması çalışmaları ile ilçemize ayrı bir değer kattık. Bunlarla birlikte beyaz cennetimize alternatif turizm seçenekleri sunmak adına da önemli çalışmalar yaptık. Pamukkale’mizi bambaşka açıdan görme fırsatını bulduğumuz balon turları ve yamaç paraşütü çok sevildi. Denizli Kekiği ile de ilçemizin adını dünyada başarıyla duyuruyoruz. Lavanta Bahçeleri ile ilçemiz için çok farklı ve güzel bir turizm seçeneği oldu. 137 yıllık geçmişe sahip tarihi Belenardıç Camimizin restorasyonunu tamamladık. Şu günlerde 1884 yılında inşa edilen Kurtluca Camisi’nde halen restorasyonu çalışmaları devam ediyor. Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nı hizmete sunduk. Seyir Tepesi girişinde bulunan Pamukkale Belediyesi Turizm Merkezi’mizle sadece ilçemizi değil tüm Denizli’mizi tanıtma çalışması yürütüyoruz. Denizli Genç Aşçılar Derneği ile ‘2. Denizli Uluslararası Yemek Yarışması ve Barbekü Festivali’, Dünyanın kekik merkezi Gözler’de iki gün süren ‘Kekik ve Lavanta Festivali’ düzenlendi. ‘Denizli Kekiği’nden sonra ‘Denizli Narı’ ve ‘Denizli Ayvası’nın coğrafi işaretinin alınması ile ilgili girişimlere başlandı. Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen 11. Ulusal Popüler Müzik Festivali Pamukkale Belediyesinin destekleriyle gerçekleşti. ‘Pamukkale Seyir Tepesi Otomobil Festivali’, ‘Seyr-i Bilim Şenliği’, Vosvos Şenliği gibi bir çok önemli festivali ilçemiz de gerçekleştirdik. Pamukkale Belediyesi olarak, tüm gayemiz ilçemizin dünya markası olan adını koruyarak, farklı alternatif turizm seçenekleri ile her geçen gün daha fazla insana Pamukkale’mizin güzelliklerini anlatabilmek. Bu düşüncelerle turizm haftasını kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık