REKLAMI GEÇ

Başpehlivanlar altın kemer için güreşiyor

Başpehlivanlar altın kemer için güreşiyor

Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği Pamukkale Yağlı Güreşleri’nde 500 pehlivan arasındaki 38 başpehlivan er meydanına çıktı. Başpehlivanlar altın kemer için güreşiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2021 Pazar, 16:53

Pamukkale Belediyesi tarafından Denizli Atatürk Stadı’nda bu yıl ilki gerçekleştirilen Pamukkale Yağlı Güreşleri’nde minikler ve başaltı pehlivanların güreşleri tamamlandı, başpehlivanların güreşlerine geçildi. 500 pehlivan arasındaki 38 başpehlivan, yağlanarak er meydanına çıktı. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı başpehlivanların güreşlerinde 5 tur sonunda galip gelen pehlivan, Pamukkale Belediyesi Yağlı Güreşleri altın kemerini alacak.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin altın kemerli başpehlivanlarından İsmail Balaban da Pamukkale Yağlı Güreşlerinde boy gösterecek. Güreşlere Balaban’ın yanı sıra başpehlivanlar Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Osman Aynur, Recep Kara, Mehmet Yeşil, Şaban Yılmaz ve Fatih Atlı gibi ünlü isimler de katılıyor.


GÜREŞLERİNİN AĞASI CİNKAYA OLDU
Pamukkale Yağlı Güreşleri’nin ilk ağası Yavuz Cinkaya oldu. Denizli’nin sevilen genç iş insanlarından olan Cinkaya, Pamukkale Güreşleri Kurucu ağası oldu. Cinkaya, Pamukkale Yağlı Güreşlerinin kurucu ağası olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Denizli’mizde böylesi güzel bir organizasyonu düzenleyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve ekibine teşekkür ediyorum. Şehrimizin merkezinde ilk kez düzenlenen yağlı güreşler, gençlerin ata sporu tanıması açısından çok önemli. Pamukkale Yağlı Güreşlerinin kurucu ağası olmaktan da ayrıca mutluyum. Ata sporumuzun şehrimizde daha da çok sevilmesi ve tanınmasının sürekliliği için bizlerinde bir katkısı olması gerekiyordu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum ve tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.
Öte yandan güreşleri, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başta olmak üzere kent protokolünden bir çok isim de takıp ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 13 34Parçalı Bulutlu