REKLAMI GEÇ

Bayram bitti, Çürüksu yine kirlendi

Bayram bitti, Çürüksu yine kirlendi

30 Ağustos ve Kurban Bayramı tatili Çürüksu Çayı’na yaramış, sanayi tesisleri ve boyahanelerin üretimi durdurması çayda gözle görülür ve sevindiren berraklığı ortaya çıkarmıştı. Ancak, 10 günlük bayram tatilinin bitmesi ve tesislerin yeniden üretime geçmesiyle Çürüksu’yu yine eski halini aldı. Kirlilik ve ağır koku geri döndü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2017 Cuma, 09:41

Denizli bayram tatili yaparken, Çürüksu Çayı da aslına uygun bir su kalitesiyle akmaya başlamıştı. 30 Ağustos’tan itibaren çay yolu üzerindeki sanayi işletmeleri ve boyahanelerin üretimi durdurması nedeniyle, nehrin suyunun rengi açılmıştı.

Ancak, bu sevinç bayram tatili kadar sürdü. 10 günlük resmi tatilin sona ermesinin ardından bölgede bulunan sanayi tesisleri ve boyahaneler yeniden üretime geçti, Çürüksu Çayı’nda da eski kötü görünüm yeniden ortaya çıktı.

Çürüksu Çayı, Honaz’dan gelen Sarıçay ile birleşerek suyolundan devam ediyor. Yol boyunca öncesinden gelen sanayi atık suları ve boyahanelerin kimyasal atıklarını Büyük Menderes’e taşıyor. Su yatağında sürekli olarak görülen yoğun kirlilik ve kimyasal koku, hem çay üzerindeki yerleşim alanlarında, hem de ovada ciddi doğal kirlenmeye yol açıyor. Yataktaki fauna (mikro su canlıları) ve floraya (yatak üzerindeki canlı bitki örtüsü) verdiği zarar nedeniyle sulamada kullanılamıyor, ayrıca Büyük Menderes Nehri’nin kirlenmesine neden oluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık