REKLAMI GEÇ

Beyaz Cennet’e yakışır mavi beyaz sokak

Beyaz Cennet’e yakışır mavi beyaz sokak

Pamukkale Belediyesi, dünyaca ünlü travertenlerin altındaki turistik Pamukkale Mahallesi’ndeki bir sokağa mavi-beyaz renklere bürüyor. Gazetecilerle sokağı gezen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale Travertenleri’nin alt kısmındaki yerleşim yerine kendine has bir kimlik oluşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2020 Çarşamba, 15:42

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile ilgili olarak kentte görev yapan basın mensupları ile Pamukkale Belediyesi Kocaçukur Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda ilk sözü alan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhammet Karaçay, davet için Örki’ye teşekkür ederken, “Bu davet 24 Temmuz’da yapılacaktı. Ancak yoğunluk nedeniyle bugüne nasip oldu. Misafirperverliği için Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ediyorum” dedi. Gazetecilerin basın bayramını kutlayan Avni Örki de, basının bir şehrin gelişmişliğinin göstergesi olduğunu söyledi, önemine değindi.

SOKAKLARIN GÖRÜNÜMÜ TAMAMEN DEĞİŞECEK
Başkan Örki ardından, travertenlerin alt kısmındaki turistik Pamukkale Mahallesi’ndeki çalışmalarını gazetecilere yerinde tanıttı. Bir sokağın Pamukkale Belediyesi tarafından restore edildiği yerleşim yerinde yaklaşık bin metrelik sokakta binaların dış cepheleri mavi beyaz renklere boyanacak, kilim ve ahşap motiflerle süslenecek.

“Güzel sokaklarıyla nam yapmış olan turizm bölgelerine hodri meydan diyoruz” ifadesini kullanan Örki, “Sokaklarına kendince bir kimlik oturtmuşlar ancak bizim Pamukkale travertenlerimizin hemen yanındaki Pamukkale mahallemizde bu kimlik tam anlamıyla oturmamış” dedi.

PAMUKKALE GÜZELLEŞECEK
Göreve gelirken sokak sağlıklaştırmalarını proje olarak ortaya koyduklarını dile getiren Örki, “Pamukkale’ye gelecek olan misafirlerimiz açısından da bu çok önemli 250 metrelik bir alanı tamamen bitirdik, yaklaşık bir kilometrelik alanda bu çalışmayı gerçekleştireceğiz. Belediye olarak mavi ve beyaz renkleri kullanmayı tercih ettik. Biliyorsunuz ki bu renkler ferahlık hissi uyandırır. Esnaflarımızdan da çok güzel geri dönüşler aldık. Zaman içerisinde esnaflarımız da gerek dış gerek iç dizaynlarıyla bu değişime ayak uydurmaya başlayacaklar. Tabelalar da bu anlamda yenilenecek. Turizme farklı bir katkımız, eserimiz olması adına hedefimizde bütün mahallemizin bu şekilde güzelleşmesi var” diye konuştu.

ESNAFLAR DURUMDAN MEMNUN
Pamukkale Belediyesi’nin sokak sağlıklaştırma çalışmaları esnafları da memnun etti. 17 yıldır Pamukkale’de esnaflık yaptığını söyleyen Ali Çelik, “Yapılan çalışmalar çok önemli. Caddemiz çok güzelleşti. Bu konuda önemli bir çalışma oldu. Yerli ve yabancı turistlerden gelen tepkiler çok iyi. Bu konuda çalışmalar yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ederim” dedi. Mehmet Kıvılcım ise yapılan çalışmalardan dolayı memnun olduğunun altını çizerek, “Mavi beyaz konsepti ile caddemiz çok güzel oldu. Biz esnaflar olarak bundan dolayı mutluyuz. Buraya gelen insanlar evlerin önünde fotoğraf çektiriyor. Pamukkale gibi turizm bölgesi için yapılan çalışmalar çok güzel. Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bir diğer esnaf Mehmet Sena da, “Pamukkale’de böyle güzelliklerin olmasından dolayı mutluyum. Mahallemiz ne kadar güzel olursa o kadar iyi. Mahallemizin Pamukkale’ye yakışır şekilde olmasını istiyorduk. Pamukkale Belediyesi gerekeni yapıyor. Sokaklarımız mükemmel oldu. Başkanımız Avni Örki’ye teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar

ali veli   -  Bağlantı 29 Temmuz 2020, 22:06

çakma yunan mahallesi gibi olmuş. daha başka renk düşünemediniz mi? biraz orjinal olun.

ibrahim mutlu   -  Bağlantı 29 Temmuz 2020, 16:05

SLM,haberlerinizde çok az foto kullanıyorsunuz, birazdaha yapılan işi ve haberi görsel olarak yapsanız çok güzel olacak,

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu