REKLAMI GEÇ

Bürokrasiye karşı hülle

Bürokrasiye karşı hülle

Pamukkale Belediyesi, işçi alımları ve bazı belediye hizmetlerini yürütebilmek için PAKTAŞ adı altında bir şirketi kullanacak. Ancak belediyelerin şirket kurması ile ilgili bürokratik işlemler uzun sürdüğü için ilginç bir formül bulundu. Belediye Başkan yardımcılarından Fahrettin Göksu ile Selim Arkan tarafından kurulan ve 50 bin TL sermayesi bulunan PAKTAŞ, Pamukkale Belediyesi’ne hibe yoluyla devredilecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2014 Cuma, 09:48

Pamukkale Belediyesi Meclisi Haziran Ayı toplantılarının ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in başkanlık ettiği toplantıda, taşeronluk sistemi tartışıldı.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BELTAŞ gibi bir şirket kurmak yerine Belediye Başkan Yardımcılarından Fahrettin Göksu ile Selim Arkan’ın birlikte kurduğu 50 bin TL sermayeli PAKTAŞ’ın hibe olarak Pamukkale Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili gündem maddesi komisyona havale edildi.

BÜROKRASİYE ÇELME TAKMAK İSTİYOR
Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, BELTAŞ gibi bir şirketi kurmak için bürokratik işlemlerin uzun sürdüğünü ve İçişleri Bakanlığı’ndan onay gerektiğini belirterek, “PAKTAŞ, yeni kurulmuş bir şirkettir. Borcu yoktur. Kuran arkadaşlarımız da yabancı değil. Belediye başkan yardımcılarımız. Biz yalnızca işlerimizin aksamaması için süreyi kısaltmak amacıyla PAKTAŞ’ı hibe olarak devralıyoruz” dedi.

“BİR MAAŞIMIZI HİBE ETTİK”
Belediye Başkan yardımcılarından Selim Arkan, 50 milyon TL’lik PAKTAŞ Organizasyon, Petrol, Temizlik hizmetleri İnşaat, Turizm, Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ‘nin kurulması için 12 bin 500 TL harcama yaptıklarını ancak bunu belediyeye hibe edeceklerini açıkladı. Arkan, “Birer aylık maaşımızı hibe etmiş olduk” diye konuştu.

TAŞERONLUK SİTEMİNE CHP TEPKİSİ
Pamukkale Belediye Meclisi MHP Grubu, şirkete işçi alımlarıyla ilgili endişelerini dile getirirken, CHP grubu ise bunun taşeronluk sistemi olduğunu ileri sürerek tepki gösterdi. Taşeron olarak çalışan işçilerin örgütlenme sorunu olduğu gibi hizmet alım süresi bittiğinde hiçbir hak talep etmeden işten çıkarıldıklarını belirten CHP Grubu üyeleri, “Bu işçilerin seçim öncesi belediye başkanları için seçim çalışmalarına katıldıklarına tanık olduk. İşten çıkarılma kaygısı ile çalışan bu işçilerden nasıl bir verim alınabilir bilmiyoruz. Ayrıca işçilerin işten çıkarılmaları halinde hiçbir hak talepleri olmuyor” diyerek itiraz ettiler.

GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM
Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin CHP grubunun bu eleştirisine, “Taşeron işçisi veya kadrolu olması bizim için hiç fark etmiyor. İşini lakıyla yapmayan personelin gözünün yaşına bakmayız. Bizim için hizmet önemli. İşi hakkıyla yapması önemli. Bizim işçiye, işçinin de işe ihtiyacı var. Bu bilinçle çalışıldığı sürece hiçbir sorun çıkmaz” dedi.

Meclis üyeleri tarafından uzun süre tartışılan PAKTAŞ’ın Pamukkale Belediyesi’ne hibe edilmesiyle ilgili gündem maddesi incelenmek üzere komisyona havale edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu