REKLAMI GEÇ

Cafe tadilatlarından iktidar da muhalefet de şikayetçi

Cafe tadilatlarından iktidar da muhalefet de şikayetçi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kampüsü çevresindeki cafe ve benzeri işletmelerde yapılan tadilatlar, Pamukkale Belediye Meclisi’nde gündeme getirildi. CHP’li Üye Mustafa Çallıca, “esnafa eşit ve adil davranılmadığı” eleştirisini getirirken, Başkan Hüseyin Gürlesin ise “durumdan ben de şikayetçiyim” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2016 Cumartesi, 11:11

Pamukkale Belediye Meclisi’nde Pamukkale Üniversitesi Kampusu çevresinde bulunan işyerlerinde yapılan tadilat çalışmaları ve yarattığı ortam ele alındı. CHP’li meclis üyesi Mustafa Çallıca, gündem dışı konuşmasında, özellikle PAÜ yerleşkesi karşısında ortaya çıkan sorunların önlenemez boyuta ulaştığına dikkat çekti.

denizlipau-kinikli-cafe-tadilat-ic-1

ESNAFA EŞİT VE ADALETLİ DAVRANMIYORUZ
Üniversite çevresine cafe, büfe, restoran gibi işletmeler için ruhsat verildiğini, bunların da işyerlerinde tadilat yaparak görüntü kirliliğine neden olduğunu ifade eden Çallıca, “Üstelik bazıları yıktırırken, bazılarına izin veriyoruz. Biz de milli servetin heba olmasını istemeyiz. İşyerlerine de karşı değiliz. Özellikle istihdam sağladıkları için buraları önemsiyoruz. İmar planına aykırı tadilatları yıkmak için şikayet mi olmalı? Şikayet olmadan biz bunları tespit edemiyor muyuz? Gerekirse bu bölge esnafıyla toplantı yapın, nelerin yapılabileceğine, nelerin yapılamayacağına birlikte karar verin. Ayrıca, Mimari Estetik Komisyonu da kurulabilir” önerisinde bulundu.

KATILIYORUM, ENGELLENMELİ
Başkan Hüseyin Gürlesin ise, CHP’li üye Mustafa Çallıca’nın sözlerine katıldığını belirterek, “Daha inşaat aşamasında iken tespit ettiklerimizi yıkıyoruz. Ama inşaat bitmişse esnafın harcadığı paranın heba olmasını istemiyoruz. Yalnızca bu bölgede değil, ilçenin genelinde benzer sorunlar yaşıyoruz. Cezai işlem sorun değil. Yazar geçersin ama kalıcı bir çözüm bulunmalı. Bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile görüştüm ve bununla ilgili yönetmelik hazırlanmasını talep ettim” dedi.

denizlipau-kinikli-cafe-tadilat-ic

YÖNETMELİK İŞİ ÇOK UZADI
CHP gurubundan bu konunun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme getirilmesini isteyen Gürlesin, “Yönetmeliğin hazırlanması çok uzadı. Bu konuda Büyükşehir’e baskı yapıp süreci hızlandırmalıyız. Siz Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirin. Şunun da bilinmesini isterim kişiye özel uygulama yapmıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 13 34Parçalı Bulutlu