REKLAMI GEÇ

CHP Pamukkale’de son noktayı koydu: “Adayımız Divarcı”

CHP Pamukkale’de son noktayı koydu: “Adayımız Divarcı”

CHP ile İYİ Parti arasında Denizli’nin iki büyük ilçesiyle ilgili karmaşa ortadan kalktı. İYİ Parti Merkezefendi’de Şeniz Doğan’ı destekleme kararı almış ve “CHP’den de Pamukkale için bir adım bekliyoruz” demişti. CHP’den beklenen açıklama basın toplantısıyla geldi. CHP, “Pamukkale adayımız Ahmet Divarcı” dedi, İYİ Parti’nin beklediği jest gerçekleşmedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2019 Perşembe, 14:02

Cumhuriyet Halk Partisi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantıyla ‘Pamukkale’ konusunda son noktayı koydu, ‘Ahmet Divarcı ile devam’ kararı açıklandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Milletvekili Kazım Arslan, İl başkanı Mahir Akbaba, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ve Pamukkale adayı Ahmet Divarcı’nın katıldığı basın toplantısı iki bölüm halinde gerçekleşti. Milletvekilleri Karaca ile Kazım Arslan, İl Başkanı Mahir Akbaba ve Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu toplantının ilk bölümünde açıklamalarda bulunarak, başka bir programa katılmak üzere ayrıldı. İkinci bölümde ise CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı basın mensuplarıyla sohbete devam etti.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP’nin kendi adayıyla yapacağı seçim çalışmalarının başlayacağını, ellerinden gelen gayreti 31 Mart’ta seçimin kazananı olmak için göstereceklerini belirtti.

TABU: DİVARCI İLE DEVAM
CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ise Ahmet Divarcı’nın Pamukkale Belediye Başkan Adaylığını uzun zaman önce açıklamalarına rağmen gündeme gelen çeşitli konular nedeniyle kafa karışıklığı yaşandığını kaydetti. Tabu, bu durumu geride bıraktıklarını ve yerel seçime Ahmet Divarcı ile yürüyeceklerini söyledi.

KARACA: YEREL SEÇİMİN ŞARTLARI FARKLI
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da, yerel seçimin şartlarının farklı olduğunu söyledi. Karaca, “AK Parti döneminde kışı yaşayan Pamukkale’ye baharı getirmek üzere yola çıktık. CHP olarak İYİ Parti ile seçim işbirliğine ilişkin görüşmeler gerçekleştirdik. Ancak Pamukkale’de ittifak söz konusu değil. Adayımızı aylar önce ilan ettik. Yolumuza Ahmet Divarcı ile devam edeceğiz” dedi.

İYİ Parti’nin Merkezefendi jestinin hatırlatılması üzerine sürecin restler ve jestler üzerinden işlemediğini dile getiren Karaca, “İYİ Partili arkadaşlarımıza Merkezefendi konusunda aldıkları karar ve attıkları adımdan dolayı teşekkür ediyoruz. Merkezefendi’de çok iyi bir adayımız var ve çok iyi bir belediyecilik örneği sergileyecek” dedi.

CHP’YE KATILAN ARSLAN’A ROZET
CHP heyeti, MHP’den istifa ederek CHP’ye katılan Grup Başkan Vekili Ferhat Arslan’a da CHP rozeti taktı. Arslan, “Ülkemizde sağcı solcu gibi ayrımlara inanmıyorum. Partimin bu süreçteki kararlarını benimsemedigim için istifa ederek Ahmet Divarcı’ya destek olmak istedim. Ahmet Divarcı namuslu ve temiz bir yörük çocuğudur. Pamukkale Belediyesi’ne başkan olarak yakışacak bir isimdir” dedi.

DİVARCI: BEN DAVA ADAMIYIM
Partisi tarafından adaylığının kasım ayında açıklandığını ve adı ilk açıklananlardan olduğunu belirten Divarcı, “Benim yola çıktığımda ne ittifak görüşmeleri vardı ne den ittifak vardı. Ama kim ne derse desin ben yoluma bakarım. Sahadayım, çalışmalarımı sürdürüyorum, anketler yaptırıyoruz. Gittiğim yerlerde lehimize olan bir kırılma var. Ben dava adamıyım. Bu mesele sağ-sol meselesi değil. CHP’nin Pamukkale adayı Ahmet Divarcı’dır. Seçime Divarcı ile katılacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı