REKLAMI GEÇ

Pamukkale Meclisi’nde Ramazan ihalesi ve PAKTAŞ tartışması

Pamukkale Meclisi’nde Ramazan ihalesi ve PAKTAŞ tartışması

Pamukkale Belediyesi’nin 35 bin kişilik Ramazan ayı iftar yemeği ihalesini kendi kuruluşu olan PAKTAŞ’ın almasının ardından başlayan tartışma, belediye meclisine de taşındı. CHP ve AK Parti grupları arasında gerginlik yaşandı. CHP Grubu, söz hakkı tanınmadığını gerekçe göstererek meclisi terk etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2017 Çarşamba, 12:01

Deniz TOKAT / DENİZLİ (DHA)
Pamukkale Belediye Meclisi mayıs ayı toplantılarının ilk birleşimini tamamladı. Toplantıda, 32 gündem maddesinden 26’sı görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, CHP İl Başkanı Teoman Sancar’ın geçen hafta düzenlediği basın toplantısında gündeme getirdiği iftar yemeği ihalesinin belediyenin şirketi PAKTAŞ’a verilmesinin usulsüz olduğunu ve Pamukkale Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarına dair açıklamasını meclise taşıdı.

Başkan Gürlesin, “İftar yemeği ihalesiyle ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. İhalede herhangi bir usulsüzlük yok. Biz kamunun ve devletin çıkarlarını korumak zorundayız. Çamur at izi kalsın anlayışıyla siyaset yapılmaz. Demek ki sizler bu koltukta olsanız öyle yapacaktınız. Öyle yapan belediyeler de var. Ben de sorarım ihaleye katılan diğer üç firma ile ne bağlantınız var diye. Böyle tavırlarla siyaseti kirletiyorsunuz, siyasetçiye olan güveni zedeliyorsunuz” dedi.

Gürlesin, CHP Milletvekili Melike Basmacı’nın geçtiğimiz yıllarda Pamukkale Belediyesi hakkında açtığı davanın takipsizlik kararı ile sonuçlandığını da açıkladı.

CHP GRUBU MECLİS’İ TERK ETTİ
CHP Grup Başkan Vekili Yılmaz Doğan, Milletvekili Melike Basmacı ile ilgili konunun Meclis’i ilgilendirmediğini, bir sorun varsa kendisiyle görüşmelerini, Meclis’te olmayan biri hakkında konuşmanın etik olmadığını belirtti. Başkan Gürlesin ile AK Partili üyelerin, Belediye şirketlerinin ihaleye girmesinin usulsüzlüğüne ilişkin Danıştay kararının iftar yemeği ihalesi ile ilgisi olmadığını, ikisinin ayrı ayrı ihaleler olduğunu ileri sürerek, Doğan’ın konuşmasını yarıda kesip itiraz etmeleri, CHP grubunu kızdırdı.

Doğan, “Evet siz başkansınız, meclisi siz yönetiyorsunuz, siz istediğiniz kadar konuşabilirsiniz. Ama bizim de söz hakkımız var. Dinlemeyecekseniz çıkarız” diyerek grup üyeleriyle birlikte Meclis’ten çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu