REKLAMI GEÇ

Pamukkale ekipleri yollarda tuzlama yaptı

Pamukkale ekipleri yollarda tuzlama yaptı

Denizli soğuk havanın etkisine girerken rakımı 1200’ü bulan Pamukkale Belediyesi’ne bağlı mahalleler arasındaki ulaşımı sağlamak için ekipler tuzlama çalışması yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2016 Çarşamba, 19:04

Denizli soğuk havanın etkisinde. Pamukkale Belediyesi sınırları içinde yer alan yüksek kesimlerdeki mahallelerde kar yağışı fazla etkili olmazken yollarda buzlanmalar meydana geliyor. Özellikle Akdere, Kurtluca ve Uzunpınar bölgesinde kar kalınlığı 2 cm olurken, gece sıcaklığın eksi 7-8 derecelere kadar inmesi nedeniyle yollarda buzlanma oluyor. Pamukkale Belediyesi ekipleri bu bölgede ulaşımı sağlamak için çalışmalar yapıyor. İş makineleri ve tuzlama araçları yaklaşık 20 kilometrelik mesafede yolları açık tutmak için çalışıyor. Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri karla ilgili eylem planı hazırlamıştı. İlçe sınırlarını dörde bölen ve müdahale için ekipleri görevlendiren Pamukkale Belediyesi, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için gerekli tedbirleri alarak gerekli olduğu zamanlarda çalışmalar yapıyor. Belediyenin araç parkında 5 kar küreme ve tuzlama aracı, 8 damperli kamyon, 2 greyder 6 bekoloder ve 2 ekskavatör aracı bulunuyor.

YOLLARI AÇIK TUTUYORUZ
Şehir merkezinde kar yağışının olmadığını ancak rakımı 1200 metreye bulan mahallelerde karın yağdığını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ekiplerin buzla kaplı yolları açtığını söyledi.

“Gözler, Uzunpınar, Güzelpınar, Kurtluca, Belenardıç gibi mahallelerimizde rakım yüksek” diyen Gürlesin, “Bu bölgede kar yağışı çok etkili değil. Ancak az da olsa yağan kar ile birlikte sıcaklık gece eksi 7-8 derecelere düştüğü için yollarda buzlanma oluyor. Ekiplerimiz bu yolları açık tutmak için tuzlama çalışmaları yapıyor. Pamukkale Belediyesi olarak bütün sınırlarımız içerisindeki kar yağışlarına müdahale edebilecek şekilde hazırlandık. Amacımız ulaşımın sağlanamadığı mahallemizin olmaması” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu