REKLAMI GEÇ

Denizli’nin gezilmesi gereken yerlerine eklenen ‘Pamukkale Seyir Tepesi’nde’ keyifli bir gün

Denizli’nin gezilmesi gereken yerlerine eklenen ‘Pamukkale Seyir Tepesi’nde’ keyifli bir gün

Pamukkale Belediyesi’nin kente kazandırdığı Seyir Tepesi Şehir Ormanı, 1 Kasım’da kapılarını açtı. Tesiste, eşsiz Denizli manzarasının yanı sıra, macera ve adrenalin tutkunlarını tatmin edecek etkinlikler de bulunuyor. Pikniği ve eğlenceyi buluşturmayı amaçlayan tesiste gencinden yaşlısına sıkılmadan vakit geçirilebilecek birçok alan var. Ben de bir günümü Seyir Tepesi’ne ayırdım sabahtan akşama kadar keyifli bir vakit geçirdim. Bu büyülü yere ulaşım nasıl sağlanır, nerelerde keyifli vakit geçirilir, ne kadar ücret ödenir sizler için bilgi edindim.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2020 Cuma, 11:50

Pamukkale’nin Kınıklı bölgesinde yer alan, Seyir Tepesi Şehir Ormanı’na özel araçla gitmenin yanı sıra dolmuş ve servisle gitmek de mümkün. Teknokent önünden binilen Seyir Tepesi dolmuşları sizi, tesisin girişine kadar götürüyor. Girişte ise Pamukkale Belediyesi’ne ait Seyir Tepesi’nin kendi ücretsiz servisleri bulunuyor. Servisler tesis içerisinde gezerken de kullanılabiliyor. Tesisin 3 faklı noktasında servis durakları mevcut. Eğer tesise özel aracınızla geldiyseniz 600 araçlık otoparka 7 TL ücret vererek istediğiniz kadar içeride vakit geçirebiliyorsunuz.

MANZARA KEYFİ
Sabahtan akşama kadar sıkılmadan vakit geçirebileceğiniz tesiste ilk olarak, şelalenin bulunduğu güzel bir manzarayla kahvaltı yapılacak bölüm bulunuyor.
Eğer şelale manzarası eşliğinde kahvaltı yapmak istiyorsanız, 2 kişilik serpme kahvaltı bu tesiste 50 TL. Çay 3 TL, Türk kahvesi ise 6 TL. Bu tesis sabah 09.00’da açılıp akşam 21.30’da kapanıyor. Çocuklar için oyun parkı da mevcut.

EN BÜYÜK HOROZ HEYKELİ
Yukarı taraflara doğru çıktığımızda 27 Metre yüksekliğinde Denizli’nin simgesi olan horoz heykelini daha net görebiliyorsunuz.

Dev horoz heykeli ve Denizli manzarasının net görüldüğü adeta görsel şölen yaşatan yerler, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu alanlarda ziyaretçiler sık sık fotoğraf çekilip anı ölümsüzleştiriyor.

BUNGALOV TARZINDA PİKNİK ALANLARI
Biraz daha yukarı çıkıldığında sizleri piknik platformları karşılıyor. Bungalov tarzında yapılmış bu alanlarda dışardan getirilen yiyeceklerle piknik yapmanız mümkün. Ancak mangal yapılmasına izin verilmiyor. Piknik alanlarının hemen yanında bir horoz köyü var.Kümeslerde belediyeye ait değişik türden horozlar yer alıyor. İleriki zamanlarda bu kümesleri kiralayıp kendi horozlarınızı besleyebilirsiniz. Ancak bu hizmet henüz başlamamış.

SEYİR SALINCAĞI…
Tesisin hemen hemen her yerinde dezenfektanlar bulunuyor. Birçok noktada da tuvaletler mevcut. Ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken seyir salıncağına yoğun ilgi gösteriliyor. Yine Denizli manzarası karşısına kurulmuş çiçekten salıncaklar sizlere keyifli anlar yaşatıyor.

Bu büyülü ortamı sadece çocuklar ve gençler değil gelin-damat da kullanıyor. Özel anlarını güzel ortamda fotoğraflıyor. Tesadüfen karşılaştığımız Huri Mersin ve Burak Madan çiftçi burada hayatlarının en güzel kararını aldılar. Denizli manzarası eşliğinde evlilik teklifi Alan Huri Mersin’in cevabı da evet oldu. Ziyaretçiler tarafından alkışlanan çift keyifli dakikaların geçirilmesine sebep oldu.

TURAN YOLU
Tesiste Denizli tarihine de yer verilmiş. Turan Yolu’nda, bilinen 2 bin yıllık tarih anlatılmış. Denizli’nin Türk yurdu olmasında önemli tarihi olayları, kurulan imparatorlukları, kısa özetler halinde göstermişler. Buram buram tarih kokan yerde Denizlili profesörlerin araştırmaları da yer alıyor.

TREN KEYFİ
Tesiste çocuk alanlarının dışında, yetişkinlerinde güzel vakit geçirebilecekleri alanlar inşa edilmiş bunlardan birisi ise hız treni. 3,5 dakika süren hız treni 37 kilometreye kadar çıkabiliyor. Benim de deneyimlediğim tren de güzel doğa manzarası eşiğinde keyifli dakikalar geçiriyorsunuz. Tek kişilik olan trenlere eğer 12 yaşından küçük çocuğunuz varsa birlikte binebiliyorsunuz. Sabah 10.00 ve akşam 19.00 aralığında hizmet veriyor. Fiyatı ise 20 TL.

MACERA TUTKUNLARI İÇİN ZIPLINE
Tesiste macera tutkunları için ziplıne alanı da mevcut. 55 kilodan düşük ve 100 kilodan fazla olan kişiler ziplıne yapamıyor. 7 dakika süren ziplne macerasında 5 farklı kuleye gidiyorsunuz. Tamamen güvenli olan zipline ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Zıplıne binmenin bedeli de 20 TL.

EN TEPEDE ET RESTORANI
Tesisin en tepesinde ise sizi bir et restoranı karşılıyor. Yine muhteşem bir manzara karşılığında burada leziz yemeklerden yiyebilirsiniz. Alkolsüz aile restoranı sabah 11’den akşam 9’a kadar hizmet veriyor. Restoranda en çok tercih edilen yemeklerden biri ise annem köfte. 2 kişilik bir ailenin bu yemekten yeme bedeli ise 120 TL fiyat aralıkları ise genelde bu şekilde.
Bu etkinliklerle bir gününüzü dolu dolu geçirebilirsiniz.

Her kesimden insanı düşünülerek yapılan tesiste koronavirüs önlemleri de göz ardı edilmemiş. Sık sık denetim yapan zabıtalar vatandaşları sosyal mesafe ve maske konusunda uyarıyor. Her nokta da dezenfektan görmeniz mümkün. Seyir tepesi daha şimdiden yoğun ilgi görüyor. Bu güzel tesiste ben de unutamayacağım keyifli anlar yaşadım. Denizli’de yapılmadan gidilmeyecek güzel yerler arasında yerini aldı.

Yorumlar

kamil   -  Bağlantı 14 Kasım 2020, 13:21

ulan nesah tekar insanlarsınız horozu bile hakaret ediyorsunuz gitmeyin paranız nasip olmasın ermenistana yardım edin o paralarızı

utku   -  Bağlantı 14 Kasım 2020, 10:25

vay bee Gürlesine sövenlerin hepsi orada insanda biraz utanma olur ya…

sanane   -  Bağlantı 13 Kasım 2020, 12:14

Horoz hic yakismamis, manzaranin ortasinda bir demir yigini

Çağrı Kan   -  Bağlantı 13 Kasım 2020, 00:33

Ekolojik dengeye aykırı, günübirlik; kurt , kuş demeden ne varsa havaya uçuran, zevksizliğin ve plansız kentleşmenin doruk noktasını beğenebilmek için sağlam zevk sahibi olmalı. Dünyanın en büyük horozu olmak kimsenin meselesi değil.Tüy dikmiş afern

Irfan YILDIZ   -  Bağlantı 12 Kasım 2020, 20:50

Saçları cıkmaya başlamış yani , sırma sacli bir keltepemiz olur artik…
saka bir yana..
Şehrimiz adina yapilan herseyi destekleriz , sartsiz , amasiz….
Emeği gecenlere şükranlarımızla…

Çağrı Öncel   -  Bağlantı 12 Kasım 2020, 19:34

Türkiye’de en çirkin plansız yapılaşmanın olduğu şehirlerden biriyiz. Neresi eşsiz manzara acaba? onbinlerce altalta üstüste apartman dışında bizim görmediğimiz ne mazara görüyorlar?

Muhammed mert   -  Bağlantı 12 Kasım 2020, 13:17

hüseyin Gürlesin’e bu proje için esip gürleyenler utanacak mı acaba?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu