REKLAMI GEÇ

DENTUROD Başkanı Şen: Koronavirüsün turizme zararları telafi edilecek

DENTUROD Başkanı Şen: Koronavirüsün turizme zararları telafi edilecek

Koronovirüs salgını nedeniyle turistin yarısını kaybeden Pamukkale’nin geleceği için turizmciler umutlu. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Türkiye’de vaka sayısının az olmasının ve önlemlerin aynı ciddiyetle devam etmesi halinde kazancın, kayıptan daha çok olduğuna inandığını söyledi.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 13 Mart 2020 Cuma, 14:41

Çin’de ortaya çıkıp tüm dünyada binlerce kişinin ölümüne neden olan virüs, turizm sektörünü de etkiledi. Denizli’nin dünyaca ünlü turizm merkezi beyaz cennet Pamukkale, koronavirüsten nasibini aldı. Pamukkale’de ziyaretçi sayısı Şubat ayında yüzde 40, Mart ayının geride kalan kısmında ise yüzde 50 azaldı.

AVRUPALI TURİSTLER DE GELEMEDİ
Sadece Çin ve Uzak Doğu’dan değil dünyanın dört bir yanından ziyaretçi alan Pamukkale’de, özellikle Avrupa ülkelerindeki uçak seferlerinin iptal edilmesi ve yurt dışı yolculuk yapanların 14 gün gözetim altında tutulması nedeniyle ziyaretçi sayısının önümüzdeki aylarda daha da azalacağı belirtildi.

‘İLK 5 ÜLKEYE GÖRE İYİ DURUMDAYIZ’
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, turizmden elde edilen pay sıralamasında Türkiye’nin 6’ncı sırada olduğunu dile getirirken, “İlk 5 ülke, koronavirüsten Türkiye’ye oranla daha çok etkilendi” dedi.

‘KAYIPLAR TELAFİ EDİLECEK’
Türkiye’de bakanlıklar tarafından alınan tedbirler nedeniyle virüsün etkisinin şuana kadar minimum düzeyde olduğunu söyleyen Şen, “Önümüzdeki 3-4 aylık süreçte virüsün etkilerinin minimum düzeyde tutulması halinde Türkiye’ye olan güven artacak. Türkiye’de turizm gelirleri açısından önemli bir yere sahip olan Pamukkale’de bu süreçte kayıplar yaşanabilir ancak sonrasında bu güvenin sağlanmasıyla kayıpların giderilebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu