REKLAMI GEÇ

Emekli öğretmen Hamide Çavdar’ın katil zanlıları yakalandı

Emekli öğretmen Hamide Çavdar’ın katil zanlıları yakalandı

Pamukkale’nin Gökpınar Mahallesi’nde evinin balkonunda defalarca bıçaklanarak öldürülen 61 yaşındaki emekli engelli öğretmen Hamide Çavdar’ın katil zanlısı olarak 4 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan ikisinin Çavdar’ın sahibi olduğu işyerinin kiracıları olduğu, cinayetin de 20 bin liralık işyeri depozitosu nedeniyle işlendiği öne sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2018 Pazar, 16:07

Emniyet Müdürlüğü Aşayiş Şube ekipleri, Gökpınar Mahallesi Acıpayam Bulvarı’ndaki bir apartmanın ikinci katında yalnız yaşayan 61 yaşındaki engelli emekli öğretmen Hamide Çavdar’ın evinin balkonunda bıçaklanarak öldürülmesinin ardından çok yönlü soruşturma başlattı.

Daireden sesler gelmesi üzerine komşularının haber verdiği polisin yaptığı incelemede, balkondaki boğuşma sırasında katil zanlılarından birinin başındaki kar maskesinin açıldığının ve Çavdar’ın katil zanlılarını tanıdığının öne sürülmesi üzerine ekipler, Çavdar’ın Fatih Mahallesi’nde pidecilik yapan kiracısı H.Y. ve kardeşi O.Y’yi takibe aldı.

Şahısların Fatih Mahallesi’ndeki dükkanları ile kaldıkları evin çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, cinayetin işlenmesinden kısa süre sonra şüpheli iki kardeşin gece geç saatlerde evlerine girdiklerini belirledi.

Emekli öğretmen Çavdar’ın kiracısı olan kardeşlerin kaldığı eve operasyon düzenleyen emniyet ekipleri, zanlı iki kardeşi, cinayette kullanıldığı öne sürülen bıçak ve motor kaskı ile yakaladı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çavdar’ın pidecilik yapan kiracısı H.Y. ve kardeşi O.Y ile ismi öğrenilemeyen 2 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltındaki 4 zanlının polisteki sorgularının devam ettiği bildirildi.

GÜVENCE BEDELİNDEN ÇIKMIŞ
H.Y’nin Çavdar’a verdiği 20 bin lira güvence bedelini geri istediği, kadının da parayı iş yerini eski haline getirip boşaltmadan vermeyeceğini söylediği, nişanlı olan H.Y’nin üç hafta sonra düğün yapmayı planladığı, dükkan kirasının da artması üzerine aralarında anlaşmazlık çıktığı öğrenildi.

TALİHSİZ KADIN TOPRAĞA VERİLDİ
Öte yandan gece evinin balkonunda bıçaklanarak öldürülen emekli öğretmen kadın, öğleyin Asri Mezarlık Camisinde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Çavdar’ın ağabeyi Mehmet Zair Kozak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin balkonda düştüğünü söylediklerini belirterek, “Hastaneye geldik, direkt morga kaldırmışlardı. ‘Cinayet’ dediler. Cinayete kurban gitmiş. Herhangi bir düşmanının olabileceğini zannetmiyorum. Balkona girmişler. Benim duyduğum kadarı ile 2 kişi. Birinde kask, birinde maske varmış. Herhalde boğuşurken maskesini çıkarmış ve tanımış. Tanıyınca da öyle katlettiler herhalde. Demek ki tanıdık biri. Tanıdık olunca da zannedersem pideciden şüpheleniyorlar, kimin niçin yaptığını bilmiyoruz” dedi.

OLAY
Pamukkale’nin Gökpınar Mahallesi’nde dün gece yalnız yaşayan şeker hastalığı nedeniyle yüzde 57 oranında engelli olan emekli öğretmen Hamide Çavdar, evinin balkonunda 2 kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüş, apartmanın güvenlik kamerası kablolarını kesen biri kar maskeli ve biri motor kasklı 2 zanlının, zemin kattaki düğün salonunun çatısından çıkarak daireye tırmandığı, bu sırada balkona çıkan Çavdar’ı bıçakladıktan sonra balkondan atlayarak kaçtığı öne sürülmüştü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu