REKLAMI GEÇ

Gürlesin’den Pamukkale’ye yatırım çağrısı

Gürlesin’den Pamukkale’ye yatırım çağrısı

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, işadamlarına UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’ye yatırım çağrısında bulundu

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2016 Pazartesi, 13:00

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ulusal bir televizyon kanalında Pamukkale’den yapılan canlı yayına katıldı. İlçede üretimi yapılan tarım ürünleriyle ilgili bilgi veren Gürlesin, Pamukkale’de 30 bin dekar alanda nar üretimi yapıldığını, Türkiye’deki kekik üretiminin yüzde 50’sinin Gözler, Uzunpınar ve Kurtluca’da gerçekleştiğini söyledi.

Pamukkale ve Karahayıt’ın sağlık arayanlar için önemli bir termal merkez olduğuna dikkat çeken Gürlesin, “yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimizin bölgede zamanlarını en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için birçok projeye imza atıyoruz. Bunlardan en önemlisi de Karahayıt’taki Kent Ormanı. Türkiye’de ilk olacak bu kent ormanı projesi kısa süre içinde hayata geçirilecek. Pamukkale’ye daha önce hiç gelmeyenleri mutlaka bekliyoruz. Daha önce gelenleri de 2,5 yıl öncesine göre değişimi yerinde görmeleri için Pamukkale ve Karahayıt’a davet ediyoruz” dedi.

YATIRIMCILARA ÇAĞRI
Pamukkale ve Karahayıt’ın her geçen gün çok daha iyi duruma geldiğinin söyleyen Gürlesin, “Denizli yılda 2 milyon turisti ağırlayan bir kent. Şehir olarak 19 antik kente sahibiz. Bunun yanında Pamukkale ve Karahayıt gibi doğal güzellik ve sağlık merkezlerimiz de var. Ülkemizin yatırımcılarına da bölgemize davet ediyorum. Pamukkale ve Karahayıt’taki turist sayımızı kısa vadede 3 milyon, uzun vadede 10 milyona çıkarmalıyız. Bu nedenle sağlık ve doğal güzelliği ile Pamukkale gelecekte çok daha yıldızı parlayan bir bölge olacak. Biz Pamukkale Belediyesi olarak doğa ve sağlık turizmi başta olmak üzere birçok konuda ilçemizin daha iyi olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu