REKLAMI GEÇ

Gürlesin’in giderayak verdiği ruhsatlar kriz çıkardı

Gürlesin’in giderayak verdiği ruhsatlar kriz çıkardı

Meclis kararı ile kent merkezindeki galerilerin belirlenen bölgeye çıkarılmalarının ardından yaşanan krizlerin ardı arkası kesilmiyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin bir süre önce kent merkezinde galeri ruhsatı verdiği için şehir dışına taşınan aynı meslek grubunun tepkisini çekmişti. Baskıların ardından kararından geri dönen Gürlesin, bu kez de ruhsatlarını iptal ettiği galericilerin tepkisiyle karşılaştı. Galericiler belediyeye akın etti, Gürlesin ilk olayda olduğu gibi yine yerinde yoktu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2019 Perşembe, 18:19

Uzun yıllardır kent merkezinde faaliyet yürüten otomobil alım-satımı yapan galericilere, belediye meclis kararı ile kent dışında hazırlanan alanda yer gösterilmişti. Taşınmaları için verilen süreler dahilinde bir çok galerici İzmir Yolu’nda belirlenen bölgeye taşındı, burada faaliyete başladı.

GÜRLESİN RUHSAT VERDİ, KRİZ BAŞLADI
Galericiler kent dışındaki çalışma ortamına alışmaya çalışırken, beklemedikleri bir durumla karşılaştı. Meclis kararına rağmen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in kent içinde bazı otomobil alım satımı yapılan galerilere ruhsat verdiğinin ortaya çıkması, kent dışına taşınan galericilerin tepkisini çekti.

BELEDİYEYE GELDİLER
Duruma tepki gösteren ve kararın haksız rekabete yol açacağını belirten galericiler Pamukkale Belediyesi’ne geldi, Gürlesin ile görüşmek istedi. Ancak, Gürlesin makamında yoktu, saatlerce beklemelerine rağmen dertlerini anlatamadılar. Belediyedeki diğer yetkililerle görüşen galericiler verilen ruhsatların yanlış olduğunu belirterek, “Madem kent içine ruhsat verecektiniz, bizi neden kent dışına çıkardınız” diyerek, ruhsatların iptalini istedi.

RUHSATLAR İPTAL EDİLDİ AMA…
İddiaya göre tepkilerin ve baskıların ardından Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kent içinde verdiği galeri ruhsatlarını iptal etti. Deliktaş Mahallesi’nde bir galeriye gelen zabıtalar verilen ruhsatı geri almak istedi, işyeri sahibi ile çevre esnafının direnciyle karşılaştı. Duruma tepki gösteren galericiler, soluğu belediyede aldı.

Başkan Gürlesin ile görüşmek isteyen, ruhsatlarının neden iptal edildiğini soran galericiler yine muhatap bulamadı. Bir süre Başkan Gürlesin’i bekleyen galericiler, “Madem iptal edecektiniz, neden ruhsat verdiniz? Bizim zararımızı kim karşılaşacak diye tepki gösterdi.

Gürlesin’in karara rağmen verdiği ruhsatlar, kriz üstüne kriz çıkardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu