REKLAMI GEÇ

Hurdaları sanatsal çalışmalara dönüştürüyor

Hurdaları sanatsal çalışmalara dönüştürüyor

Emekli demir ustası Turan Çetin, hurda malzemelerden oluşturduğu sanatsal çalışmalarla 150 parçalık koleksiyon oluşturdu. Çetin’in yaptığı en büyük çalışmayı 3 metre boyundaki “Vatan” isimli robot oluşturuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2019 Çarşamba, 13:47

DENİZLİ (AA)
Denizli’nin Pamukkale İlçesi’nde yaşayan demir ustası Turan Çetin, hurda metallerden yaptığı heykel ve süs eşyalarıyla 2 yılda 150 parçalık koleksiyona imza attı. Hurdaya çıkan otomobil, bisiklet parçalarıyla mutfak malzemelerini esnaftan toplayarak kaynak makinesinin başına geçen Çetin, süs eşyaları tasarlamaya başladı.

Çetin, televizyonda izlediği bilim kurgu filmlerinden esinlenerek robot heykelleri yapmaya da başladı. Bir yılda 3 metre uzunluğunda ve bin 453 parçadan oluşan “Vatan” ismini verdiği bir robot heykelini tamamlayan Çetin, 2 yılın sonunda 150 parçalık bir koleksiyon hazırladı.

Eserlerini oğlunun dondurma dükkanında sergileyen Çetin, ekmeğini kazandığı demircilik mesleğini sanatla birleştirip atıkları geri dönüşüme kazandırmak istediğini söyledi.

İzlediği bir filmdeki robotların benzerini yapmak için işe başladığını belirten Çetin, “Robot heykellerinin yanında korsan gemisi, uçak, traktör, helikopter ve iş makineleri yaptım. Bu işten gerçekten büyük keyif alıyorum. Robotlarımın en büyüğü 3 metre, en küçüğü ise 10 santimetre. Bugüne kadar bu işe yaklaşık 70 bin lira harcadım” dedi.

Eserlerinin  önce şaşkınlıkla karşılandığını ardından da çok beğenildiğini dile getiren Çetin, bu işle ilgilenenlere atölyesinde ücretsiz eğitim verdiğini ifade etti.

Çetin, “Çıraklıktan beri demirin tozunu yuttuk. Sabah erken saatlerde hurdaların başına geçiyorum. Orada adeta havam değişiyor ve daha fazla vakit geçiriyorum. Emekli olup pas tutmamak için işe başladım. Bu işi öğrenmek isteyenlerin olması beni mutlu ediyor. Ücret beklemeden sanat için öğretiyorum. Bendeki bu sanat benle birlikte toprak olmasın istiyorum. Üniversite okuyan bir kız öğrencim var, çok ilgili. Kaynakla başladı ve hurdadan robot yapmaya devam ediyor.” sözlerine yer verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu