REKLAMI GEÇ

Karahayıt’ta belediye kendisine dava açtı

Karahayıt’ta belediye kendisine dava açtı

Denizli ve Türkiye’nin önemli sağlık turizmi merkezlerinden Karahayıt’ta, yazarımız Yaşar Tok’un köşe yazısında dile getirdiği Kırmızısu’ya yapılmakta olan hediyelik eşya kulübeleri, Pamukkale Belediyesi tarafından yasal işleme alındı. Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan tarafından gönderilen yazıda, “İmar Kanunu’nun 32. ve 42. maddeleri gereğince yasal işlem yapılmıştır”  denildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2019 Salı, 11:56

Pamukkale’nin Karahayıt beldesindeki Kırmızısu termal kaynağı üzerine yapılmakta olan satış büfeleri yazarımız Yaşar Tok tarafından gündeme taşınmıştı. Bunun üzerine bir basın açıklaması yapan TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi yönetimi, doğal koruma alanı üzerine yapılan kaçak inşaatı bir suç duyurusu ile Denizli Cumhuriyet Savcılığına bildirmişti.

Kamuoyunda ciddi tepkilere neden olan Karahayıt kaçak kulübeleri, gazetemizdeki yazı üzerine Pamukkale Belediye Başkanlığının hukuki olarak soruşturma açmasıyla sonuçlandı.

Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan imzası ile Mimarlar Odası Denizli Şubesine gönderilen yazıda, “Karahayıt Mahallesi, 168 ada, 1 parsel numarasında kayıtlı taşınmazda yapılan kaçak yapılaşma ile ilgili  3194 sayyılı İmar Kanunu’nun 32 ve 42. maddeleri gereği yasal işlem yapılmıştır” açıklamasına yer verildi.

Bundan önce de Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne cevaben yazı yazan Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, “gerekli inceleme ve değerlendirmenin yapılması, mevzuata aykırı uygulamanın tespit edilmesi halinde gerekli iş ve işlemlerin başlatılması” hususunda Denizli İl Müdürlüğü ve Denizli Valiliğini bilgilendirmişti.

Konu ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı bilgilendirme üzerine Mimarlar Odası Denizli Şubesi bir basın açıklamasıyla konunun takipçisi olacaklarını, yapılan işlemlere karşın halen satış büfeleri inşaatının devam ettiğini tespit ettiklerini açıkladı. Suça konu kaçak yapılarla ilgili kendilerinin de suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Şube YK. Başkanı Mimar Serdar Alayont, bu yapıların yıktırılmasına kadar işlerin takipçisi olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu