REKLAMI GEÇ

Kayıp Başkan Denizlihaber.com’a konuştu

Kayıp Başkan Denizlihaber.com’a konuştu

Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe statüsünden çıkartılan Akköy ilçe halkının, “Belediyenin araçlarını sattı ve kayboldu. Belediyeye ve ilçeye gelmiyor” diye suçladığı Başkan Abdullah Kılbıyık, Denizlihaber.com’a konuştu.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2014 Perşembe, 10:17

ŞENGÜL BOZ
Büyükşehir Yasası ile Türkiye’nin kapanan tek ilçe belediyesi olan Akköy halkı, bir taraftan ilçelerini geri almak için mücadele ederken diğer taraftan da Belediye Başkanı Abdullah Kılbıyık hakkında ağır ithamlarda bulundu.

“İLÇEYİ SATTI KAÇTI!”
İlçe statüsünden çıkarılarak Büyükşehir Yasası ile yeni kurulan iki ilçeden biri olan Pamukkale İlçesi’nin mahallesi olan Akköy’ün Ak Partili Belediye Başkanı Abdullah Kılbıyık’ın belediyenin makine parkındaki araçları sattığını ve kaçtığını ileri süren vatandaşlar, “Belediye başkanı, ilçeyi sattı. Belediyenin de kepçe, traktör, greyder gibi araçlarını da sattı. Şimdi de ilçeye gelmiyor. Belediye vekile emanet” diyerek tepkilerini dile getirmişti.

İDDİALARI YANITLADI
Akköy Belediyesi Mart ayı meclis toplantısına başkanlık eden Belediye Başkanı Abdullah Kılbıyık, hakkındaki iddiaları yanıtladı. Denizlihaber.com’a konuşan Kılbıyık, “Özel işlerim dolayısıyla 10 gün izin aldım. Bu benim hakkım. 60 ay çalıştım 10 gün izin almışım çok mu? Kapanan belde belediyelerine bakın, onların başkanları belediyeye hiç uğramıyor. Bakın ben belediyedeyim“ dedi.

“PAZARYERİ İÇİN KEPÇEYİ SATTIM”
Pazaryeri yaptırdığını ve finansmanını karşılamak için belediyenin kepçesini sattığını söyleyen Kılbıyık, “Akköy belediyesinin bütçesi ortada. Biz bu kısıtlı imkanlarla ilçemize hizmet etmeye çalıştık. Kapalı Pazaryeri yaptırdık. Bunun için kepçeyi satmak zorundaydık. Satılan kepçeyi biz ilk göreve geldiğimiz gün elden çıkarmamız gerekiyordu. Kepçe operatörüne her ay 1500-2000TL maaş ödüyoruz. Kiralasak daha ucuza mal olacaktı” diye konuştu.

“60 BİN METREKARE TAŞ DÖŞEDİK”
Akköy’e 5 yıl süreyle hizmet ettiklerini de belirten Abdullah Kılbıyık, 5 yıllık hizmetlerini şöyle özetledi: “Akköy’e 60 bin metrekare taş döşedik, kapalı pazaryeri, 9 park yaptık. 130 öğrenciye ücretsiz SBS kursları verdik. İçme suyu arıtma tesisi yaptık. Ramazan etkinlikleri düzenledik. Bunun gibi birçok hizmeti Akköy’e kazandırdık.”

“CHP GEÇ KALDI”
Yasal düzenleme ile Akköy’ün ilçe statüsünden çıkarılacağı ve mahalle olacağının herkes tarafından bilindiğini ve şu andaki tepkileri ‘Geç gelen tepki’ olarak değerlendiren Kılbıyık, “O dönemler ben tek başıma Ankara’da mücadele verdim. Ama arkamda kimse yoktu. Bugün tepki gösteren CHP ve Akköy Halkı yanımda yoktu. CHP geç kaldı. CHP yasa çıkarken nerdeydi” dedi.

Yorumlar

ali   -  Bağlantı 8 Nisan 2014, 10:04

Bilgi notu: içmesuyu arıtma (yumuşatma) tesisi özel çevre koruma kurumu başkanlığı ödeneği ile yapılmıştır.

cCc   -  Bağlantı 10 Mart 2014, 09:55

Başkan bu kapalı pazar yeri parklar falan nerde acaba. biz neden göremiyoruz 😀

filiz   -  Bağlantı 7 Mart 2014, 01:05

ben sami türel mahalesinde oturuyorum. belediye binasına yakınlıgım 50 metre benim sokagıma gelin de bi bakın.parkları ise geceleri genler içki içsin gündüzleride ögrenciler sigara içsin sevgilileriyle buluşsun die yaptınız.bunları yapacagınıza akköyün ilçeligi gitmesin die ugraşsaydınız halktan bu kadr tepki almazdınız.siz kendi paçanızı kurtardınız sadece halkınkini deil.kapalı pazar yeri yaptık demişiniz nerde pazar yeri halk görmek istiyor.siz ankaraya ilçelik alınmasın die gittiginizde halkı sizin yanınınzda olması için duyuru yaptınızmı . yapmadınız. sayın başkan yaptıklarınız ap açık ortada.daha neyin muhasebesini yapıyorsunuz siz.

Ömer ÖZTÜRK   -  Bağlantı 6 Mart 2014, 22:47

Muhtarlarla beraber toplanıp Ankaraya gidelim Niyazi Çavdar önermişti) dedik. Hayır dedin. Yasa henüz komisyondaydı. Toplu olarak ‘Yasa geçerse partilerimizden istifa edelim dedik’ (ben önermiştim) hayır dedin. Toplantıya CHP ilçe başkanı olarak ben, CHP İl Genel Meclis Üyesi Niyazi Çavdar, MHP ilçe Başkanı Ahmet Sivaslıoğlu Muhtarlar katıldılar. AKP İlçe başkanı ve İl Genel Meclisi üyesi arkadaş ise tenezzül edip gelmediler. Bunları bile bile şim di kimi suçluyorsunuz? Bence şunu şöyle: Akköy’ün ilçeliğini işbaşındaki CHP Hükümeti kaldırdı. 🙂
Not: Akköy İlçe başkanlığı olarak konuyla ilgili yaptığımız basın toplantısı Akköyün isyanı diye bütün yerel gazetelerde yer almıştır. İlgilenenler 10 aralık 2012 tarihli yerel basına bakabilirler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 14 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu