REKLAMI GEÇ

Kocası tarafından katledilen Hafize Kurban’ın babasından çağrı

Kocası tarafından katledilen Hafize Kurban’ın babasından çağrı

Boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından defalarca bıçaklanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Hafise Kurban’ın babasından kadın cinayetlerinin son bulması için çağrı. Mustafa Balık, Başka cinayetlerin yaşanmaması için hukuk mücadelesinde her kesimin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2019 Çarşamba, 14:00

Emek Partisi Denizli İl Yönetimi ve Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu boşanmak üzere olduğu eşinin katlettiği Hafize Kurban’ın ailesini ziyaret etti.

Ziyarette duygularını ifade eden Hafize Kurban’ın babası Mustafa Balık, “Başka cinayetlerin yaşanmaması için hukuk sürecinde her kesimin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Acılı baba, neredeyse her gün bir kadın öldürüldüğünü belirterek, “Bu dava artık sadece bizim değil topluma duyarlı herkesin davasıdır. Failin iyi hal indirimi almaması için mahkeme günü adliyede olacağız. Herkesi de mahkeme gününde adliye önünde davanın takipçisi olmaya davet ediyorum” diyerek çağrı yaptı.

Hukuki ve toplumsal desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Balık, “Bu davayı gündemde tutmak ve katilin en ağır cezayı almasını sağlamak zorundayız. Bu aynı zamanda bir kadın sorunu, tüm kadınlar birlik olmalı ancak bu şekilde başka cinayetlerin önüne geçebiliriz” diye konuştu.

Emek Partisi Denizli İl Yöneticisi Hilmi Mıynat ise bu davaların sürece yayılarak toplumsal hafızadan silinme tehlikesine karşı sıkı takipçisi olunması gerektiğini vurguladı.

Mıynat, “Yalnız dava süreci değil bu dava sonuçlansa dahi Hafize Kurban toplumsal hafızadan silinmemeli. Burada bir sistem sorunu var ve bu sorunun çözümü birlik olmak ve birlikte mücadele etmekten geçiyor. Bir kişi daha eksilmemek için biz her zaman dayanışmaya ve birlikte mücadeleye hazırız” dedi.

NE OLMUŞTU?
Pamukkale’nin İncilipınar Mahallesi’nde yaşayan Uğur Kurban, 2 çocuğunun annesi Hafize Kurban ile bir süre önce ayrılmıştı. Kalan eşyalarını almak için 27 Ağustos günü eve gelen genç kadın, kapıda eşiyle karşılaştı ve Uğur Kurban, boşanmak istediği eşini defalarca bıçaklayarak kaçtı. Ağır yaralanan Hafize Kurban, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polisin yakalayıp gözaltına aldığı Uğur Kurban ise sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Mahkeme günü henüz netleşmedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu