REKLAMI GEÇ

LCW’ye kapatma şoku

LCW’ye kapatma şoku

LC Waikiki Mağazası, Pamukkale Belediyesi tarafından mühürlendi. Gerekçe, binanın iskan ruhsatı olmadığı için mağazanın da açma ruhsatı olmayışı. Bu kapatma olayı ilginç bir tesadüfle farklı bir boyut kazandı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de o binada kiracı olarak, iç çamaşırı mağazası işletiyordu. Mülk sahibi Feridun Basmacı mahkeme kararı ile Gürlesin’i tahliye etmişti. Şimdi binanın mühürlenmesi üzerine akıllara “İntikam mı alıyor?” sorusu geldi. Gürlesin, bu iddiayı kesin bir dille reddetti ve “Ben seçileli 3,5 ay oldu. Defalarca eksiklerin tamamlanması için uyardık. Ama adım bile atmadılar. Aynı tavrı sergileyen 10 işyerini daha kapattım. Onlardan da mı intikam alıyorum?” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2014 Cumartesi, 13:33

Denizli’nin en büyük mağazalarından LC Waikiki’nin Delikliçınar’daki mağazası, Pamukkale Belediyesi tarafından kapatıldı. Alışveriş yapan müşteriler, dışarı çıkarıldı zabıta tarafından kapı mühürlendi. Herkes ne olup bittiğini anlamadı.

ic-1

İLGİNÇ TESADÜF
Konuyu araştıran Denizlihaber, ilginç ayrıntılara ulaştı. Bina Feridun Basmacı’ya ait. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de bir zamanlar aynı binada iç çamaşırı mağazası işletiyordu. Gürlesin kiracısı olduğu Basmacı tarafından mahkeme kararıyla tahliye edildi.
Mülk Sahibi Feridun Basmacı, “Bildiğim kadarı ile kapatma kararı verilen firma iskan ruhsatını almak için Pamukkale Belediyesi’ne müracaat etti. Belediyeden kendilerine 15 gün içinde işlemlerini tamamlamaları, bu süre içinde faaliyetlerine devam edebilecekleri yönünde belge verildi. Bunun ardından kapatma kararının uygulandığını öğrendim. Elbette çok üzüldüm. Bu firma Türkiye’de kurumsal bir marka. Karar verilirken bazı şeylerin hesap edilmesi gerekir. Bunun ileride tazminatı oluşabilir. Şık olmadı” diye konuştu.

GÜRLESİN: “DEFALARCA UYARDIK ANLAYIŞ GÖSTERDİK”
Gürlesin’in bir dönem aynı binada kiracı olması ve mülk sahibi Feridun Basmacı ile yaşadığı sorunlar, herkesin aklına gelen o soruyu gündeme getirdi: “Gürlesin, intikam mı alıyor?”
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, asla şahsi duygularla karar almadığını belirterek, iddiaları kesin bir dille yalanladı. Gürlesin, göreve geldikten sonra 2 Haziran’da sorumluluk bölgesindeki tüm işletmelerin, kendi işyerleri dahil denetlendiğini, eksikleri olanlara da tamamlamaları için uyarıda bulunulduğunu açıkladı.

ic-2

Gürlesin, “Ben 30 Mart’ta Pamukkale Belediye Başkanı seçildim. Bu mağaza da Nisan ayında faaliyete başladı. Bir süre sonra işyerlerinin denetlenmesi talimatını verdim. Şahsıma ait işletmelerin de aralarında bulunduğu bütün işyerleri denetlendi. Eksikleri olanlara, tamamlamaları uyarısında bulunuldu. 2 Haziran’da 15 gün süre vermiştik. Ama biz biraz daha esneklik göstererek, eksiğini gidermeyen işletmeleri 1 Temmuz’da bir kez daha uyardık. Yine umursamaz tutum sergileyenlere 14 Temmuz’da kapatacağımıza dair tebligatta bulunduk. Bu kapatma kararı apar topar, intikam amacıyla alınmış bir karar değildir. Ben 105 gündür görevdeyim. İntikam amacım olsaydı, bu kadar uyarı ve esneklik göstermezdim. Ayrıca aynı şekilde eksiklerini tamamlama konusunda umursamaz davranan ve harekete geçmeyen 10 işletmeyi daha mühürledik. Şimdi benim bu diğer işyerleri ile de sorunum mu var? Onlardan da mı intikam alıyorum? Böyle bir şey olamaz. Biz onlara 15 gün süre tanımadık. Kapatacağımız tebliğ ettik. Onların 15 gün içinde yargıya giderek, yürütmeyi durdurma kararı için dava açma hakları var. Bizim kapatacağız diyerek tebligat yaptığımız bir işyerine süre verme hakkımız yok. Zaten bu zamana kadar yeterince anlayış gösterildi. Anlattığım bu süreç ve yapılan uyarılar belgelidir ve kayıtlarımızda mevcuttur. Kimse kusura bakmasın. Herkes, yasaları ve devleti dikkate almak zorunda. Bu yasaların uygulayıcısı ve devletin temsilcisi de kendi alanını ilgilendiren konularda Pamukkale Belediyesi’dir. Biz oturduğumuz koltuğun hakkını vermeye, görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz” dedi.

BASMACI’DAN HABERDEN SONRA İKİNCİ AÇIKLAMA
Haberimizin yayınlanmasının ardından Mülk Sahibi Feridun Basmacı’dan ikinci bir açıklama geldi. Basmacı, bu kez temkinli ifadeler kullandığı açıklamasında, iskan ruhsatı için en kısa sürede başvuruda bulunacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Zamanında resmi evraklarımızı tamamlayamadığımız için kapatma işlemi gerçekleştirilmiştir. Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin ile ilgili yaşadığımız her hangi bir sorun veya sıkıntı yoktur. Evraklar en kısa sürede tamamlanarak Pamukkale Belediyesi’ne İskan Ruhsatı için başvurulacaktır. Kamuoyuna duyurulur.”

Yorumlar

bekir çapar   -  Bağlantı 21 Temmuz 2014, 23:12

Gürlesin: pamukkalenin girişinde sağda timsah maketli ruhsatsız bir işletme var,bakalım orayı kapatabilecekmisin

HUSEYİN KENEZ   -  Bağlantı 20 Temmuz 2014, 13:29

çınar gibi işlek bir yerde adın markan ne olursa olsun ruhsatsız yer çalıştıramazsın. çalıştırsan yarın başkan iltimas geçiyor derler. ayrıca niye yazık olsun ben dükkan tutarken sorduğum ilk belge iskan belgesi olur.ulusal bir mağazanın bu soruyu soracak bir müşaviri yöneticisi yoksa belediye ne yapsın. herkes haddini bilecek ona göre davranacak

kenanzan   -  Bağlantı 20 Temmuz 2014, 10:04

KEREM ADLI YORUMCUYA;BİLİP BİLMEDEN KONUŞMA BASMACI 75 M2
OLAN VE KİRASI 13.750 TL OLAN YERE 18.000 TL KİRA İSTEDİĞİ İÇİN MAHKEMELİK OLMUŞTUR.BUNUDA YAZSANA.BURAYA YORUM YAZAN BÜYÜK İHTİMALLE BASMACILARDAN BİRİSİ.ÖNCE SOR BASMACILARA NEDEN MAHKEMELİK OLDUĞUNU ONDAN SONRA YAZ.SALLAMA BURADAN.EL İNSAF….

hüsnü   -  Bağlantı 20 Temmuz 2014, 09:40

evet ruhsat eksikliği varken mühürlemesi gayet normal işini yapmış.fakat daha belediye yerleşmemişken yapılacak onca işi varken sayın başkanın bunlarla uğraşmasıda garip geldi???????

irem   -  Bağlantı 20 Temmuz 2014, 08:51

yazık ya ne güzel alışveriş yeriydi battı mı para kazanıyolardı ne güzel !

methan   -  Bağlantı 20 Temmuz 2014, 00:50

gözle görüleni kapatması kolay. eğer işini güzel yapıyor ise denetimsiz çalışan fırınları lokalleri ağır sanayi dükkanlarını denetlesinler.

kerem   -  Bağlantı 19 Temmuz 2014, 21:57

Sayın belediye başkanı Gürlesin tamamen kendi egosunu tatmin etmek için bu mağazayı mühürlemiştir. Eskiden kendisinin de dükkanı olan bu binada dükkan sahiplerinin tüm ısrarlarına rağmen 1,5 yıl işgalci gibi dükkanı boşaltmamakta ısrar etmiştir. Sayın başkan bulunduğu koltuğun şahsi çıkarların kollandığı,eşin dostun arkalandığı bir makam olmadığını ve halka hizmet etmekten başka gayeleri içinde barındırmaması gerektiğini unutmuştur.başkan orada çalışanların ailelerine ekmek götüren işçilerin hakkına girmiştir.

denizlili   -  Bağlantı 19 Temmuz 2014, 19:58

başkan doğru yapmış bence. ruhsat adı üstünde ruhsat almadan kimse bir iş yapmamalı daha bir hafta önce ruhsatsız işyeri patladı neler oldu. bir kaç kişiye ekmek veriyorum diye ruhsatsız iş mi yapılır.

Ali   -  Bağlantı 19 Temmuz 2014, 16:38

Buyuk magza olması Yada İsyeri mülkiyetinin sahibinin zengin olması kapatmama sebebi olamaz bence en doğrusunu yapmış helal olsun başkanımıza kac kisi çalıştırdığı onemli degil o zaman yok burda 100 kişiye ekmek veriyoruz kapatamassiniz mı diyecek cilki cikar öyle olursa baskanın elinde uyarıldığına dair her türlü belge var diyor zamanında önlemini alacaklardi…

serhan ulu   -  Bağlantı 19 Temmuz 2014, 14:22

herşey bitti bu mu yapabildiğiniz, adaamlar kaç kişiye ekmek veriyor ordan, kazazndıkları para sizi rahatsız etti sanırım

Seyh   -  Bağlantı 19 Temmuz 2014, 14:04

Herkes üstünlüğün ancak Anayasa ve kanunlarda bulunduğu Gözetildiğinde;
Yasaların uygulayıcısı ve Devletin temsilcisi (Belediye) de kendi alanını ilgilendiren konularda.
Memurlar ve diğer kamu görevlileri Anayasa ve kanunlara sadık kalarak faaliyette bulunmakla yükümlüdürler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu