REKLAMI GEÇ

Mahallelinin inadı belediyeye geri adım attırdı

Mahallelinin inadı belediyeye geri adım attırdı

Pamukkale’nin Deliktaş Mahallesi’ne adını veren delikli taşın bulunduğu Şehit Yılmaz Bakan Caddesi’ndeki 120 metrekarelik arsa, yeşil alan olarak düzenlendi. 

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2015 Pazar, 10:10

Hasta çocukların içinden geçirildiğinde şifa bulduğuna inanılan delikli taş, aynı zamanda bir mahallenin adı oldu. Fatih ve Anafartalar mahallelerinin arasında kalan bölge Deliktaş Mahallesi adını alırken, yakın geçmişte yapılan düzenlemeyle mahallenin sembolü delikli taş boş bir arazide bırakıldı. Onun yerine ise mahalle halkının hizmetine sunulan parkın içine sonradan yapılan bir dilekli taş konuldu.

 RAĞBET GÖRMEDİ
Ancak halk rağbet etmeyince, aslının bulunduğu Şehit Yılmaz Bakan Caddesi üzerindeki 120 metrekarelik arsa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeşil alan olarak düzenlendi ve delikli taş yeniden görünür hale getirildi.

denizli-deliktas-duzenleme-ic

 GÜL FİDANLARI DİKİLDİ VE ÇİM EKİLDİ
Delikli taşın bulunduğu alanın çimlendirildiğini ve gül fidanları dikildiğini söyleyen Muhtar Kadir Karaçolak, “Yazın burası çok güzel olacak. Artık ziyaretçilerimize gönül rahatlığı ile mahallemizin sembolü olan delikli taşı gösterebileceğiz. Delikli taşın bir efsanesi var.  Hasta ve yaramaz çocukların taşın deliğinden geçirilerek şifa aranırdı. Tabii biz taşın putlaştırılmasını istemiyoruz. Ama böyle bir inanış varsa ve mahallemizin sembolü ise, bunu yaşatmamız gerek” dedi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık