REKLAMI GEÇ

Meclis’de denetlendi, denetlenmedi tartışması

Meclis’de denetlendi, denetlenmedi tartışması

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın seçim öncesi gündeme taşıdığı “Adrese teslim ihale” iddiaları seçim sonrası da tartışılmaya devam ediyor. AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin tarafından ihalenin CHP’lilerin de bulunduğu komisyonca incelenip olumlu rapor verildiğini söylemesi, CHP ve MHP’li komisyon üyelerinin sert tepkisine yol açtı. Muhalif üyeler, söz konusu ihale dosyasının komisyona gelmediğini, kendi isimlerinin de verilerek yanlış bir şekilde propaganda malzemesi yapılmasını eleştirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2015 Çarşamba, 09:45

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Pamukkale Belediyesi’nin hizmet aracı kiralama ihalesini “Adrese teslim ihale” iddiası ile gündeme taşımıştı. Basmacı’nın iddiaları ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in cevabı Pamukkale Belediye Meclisi’ne taşındı.

denizli-pamukkale-belediyesi-ihale-tartismasi-inceledik-incelemediniz-ic-1

RAPOR NEDEN AÇIKLANDI?
Belediye meclis üyelerinden oluşan Denetim Komisyonu tarafından ihalenin denetlendiği ve herhangi bir usulsüzlük bulunmadığına dair raporunun kamuoyu ile paylaşılmasına kızan CHP Grup Başkan Vekili ve Denetim Komisyonu üyesi Yılmaz Doğan, “Meclis üyelerinin oyları ile belirlenen 5 kişilik Denetim Komisyonu, belediye hizmetlerini denetler. Hüseyin Kaya, Ayşe Doğan, Arif Özen, Erdoğan Er ve benden oluşan Denetim Komisyonu, belediyenin 1 Nisan-31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki hizmetlerini denetledi ve herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığına dair görüşlerimizi bildirdik. Önümüzdeki yıllarda da aynı olması temennilerimizi belirtip raporu size verdik. Bu gizli kalması gereken rapordur. Kamuoyuna açıklanması etik bir davranış değil” dedi.

“BEN İYİ BİR AVUKAT DEĞİLİM”
Doğan, Milletvekili Basmacı’nın “adrese teslim ihale” açıklamasının ardından Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in, “İhale denetlendi. İhalede usulsüzlük olmadığına dair CHP’li Denetim Komisyonu üyesi ve Denizli’nin en iyi avukatı Yılmaz Doğan’ın da imzası var” şeklindeki açıklanmasını sert bir dille eleştirdi. Doğan, “Ben iyi bir avukat değilim. Ama dürüst olmaya çalışan bir vatandaşım. Yapılan iş doğru ise ‘doğru’ yanlış ise ‘yanlış’ denmesi gerektiğini savunuyorum. Ancak, denetlemediğimiz bir rapor için benim adım da verilerek propaganda yapılması kabul edilebilir değil. Bu ihale Denetim Komisyonu’na gelmedi ve denetlenmedi” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

denizli-pamukkale-belediyesi-ihale-tartismasi-inceledik-incelemediniz-ic-2

MHP’Lİ ER’DEN DESTEK
MHP’li Denetim Komisyonu üyesi Erdoğan Er de, CHP Grup Başkanvekili Yılmaz Doğan’a destek verdi. Er, “İhaledeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili iddialarla ilgili söz almadım. Ancak, böyle bir ihale dosyasının komisyona gelmediğini, incelemediğimizi belirtmek için söz aldım” diyerek CHP’li Doğan’a destek verdi.

denizli-pamukkale-belediyesi-ihale-tartismasi-inceledik-incelemediniz-ic

İHALE TARİHİ BELİRSİZLİĞİ
Toplantıda, belediye başkan yardımcıları ihalenin 2014 yılı içerisinde tamamlandığını, dosyanın Denetim Komisyonu tarafından denetlendiği belirtilirken, Belediye Başkanı Gürlesin, “Evet komisyon tarafından olumlu rapor verildiğini söyledik. Bunu Araç kiralama ihalesi için değil ama biz tüm yaptığımız ihaleleri aynı şekilde gerçekleştiriyoruz. Eğer, bundan önceki ihalede usulsüzlük, olumsuzluk yok ise bunda da yoktur. Çünkü Açık ihale şartları bellidir. Biz bu şartları uygun ihale gerçekleştirdik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 14 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 29Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu