REKLAMI GEÇ

Mecliste imar gerginliği

Mecliste imar gerginliği

Pamukkale Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantılarının son birleşimi tartışmalı geçti. Gökpınar Mahallesi’nde bulunan villalar ile ilgili İmar Planı değişikliği teklifi, usulsüzlüklerin meşrulaştırılacağı iddiasıyla uzun süre tartışıldı. AK Parti grubu düzenlemeyi 30 yıl önce yapılan hatanın, imar planı değişikliği ile düzeltildiğini öne sürdü. Tartışmalar ışığında madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2016 Perşembe, 19:56

Pamukkale Belediye Meclisi Ocak ayı toplantılarını tamamladı. 12 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı son birleşimde, işadamlarının oturduğu Gökpınar Mahallesi sınırları içerisindeki 6 bin metrekarelik alan ile ilgili imar planı değişikliği teklifi meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu.

ORMANDAN HAYIR YAZISI
Gökpınar Mahallesi sınırları içerisindeki 6 bin metrekarelik alan içerisinde 19 villalık siteden geçen 216 Nolu sokak, orman vasfında olması nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü, “Orman alanını imara konu bile etmeyin” yazısı üzerine yol kapatıldı. 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda 1155 ve 1156 nolu parsellerin sosyal tesis, 1157 nolu parselin ise ağaçlandırılacak alan olarak düzenlenen imar planı değişikliği mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

denizli-pamukkale-asdiva-villari-tartisildi-ic-1

MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ
CHP grubunun ret oyu verdiği imar planı değişikliği ile ilgili söz alan Grup Başkan Vekili Yılmaz Doğal, “Meclis’te kabul edilen imar planı değişikliği ile, 19 villanın bulunduğu sitede, imar planına uygun olmayan şekilde yapılan rekreasyon amaçlı açık spor tesisleri, yürüyüş parkı, hobi bahçeleri gibi yapılar meşrulaştırılmıştır. Bu açıkça kanun ve yönetmeliklere aykırıdır. O nedenle bu imar planı değişikliğini mahkemeye taşıyacağız” dedi.

denizli-pamukkale-asdiva-villari-tartisildi-ic

ÖYLE BİRŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise CHP Grubunun itirazına, “Meşrulaştırma gibi bir durum söz konusu değil. Burası 30 yıl önce yapılan bir site. Biz yalnızca Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen 1/5000’lik İmar Planı değişikliğine uygun olarak 1/1000’lik Nazım İmar Planı değişikliğini onayladık” diye konuştu.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Başkan Gürlesin, meclis üyelerine belediyenin bir aylık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu