REKLAMI GEÇ

Muhalefetten Gürlesin’e taşeron eleştirisi

Muhalefetten Gürlesin’e taşeron eleştirisi

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, önümüzdeki yılın performans programını meclise sundu, CHP ve MHP grupları “eksik kadro ve taşeron işçiyle raporda sözü edilen performansa ulaşılmaz” diyerek olumsuz oy verdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2015 Perşembe, 09:21

Pamukkale Belediyesi 2016 Yılı Performans Programı, meclise sunularak görüşüldü. Muhalefet partilerine mensup üyeler, belediye kadrolarının boş olmasını ve taşeronlaşmayı eleştirdi.

pamukkale-belediye-meclisi-chp-grubu-ic

“BU PERFORMANS MÜMKÜN DEĞİL”
Plan ve Bütçe Komisyonun hazırladığı 2016 yılı performans programı ile ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili Yılmaz Doğan, “Belediye hizmetleri taşeronlaşma ile yürütülüyor. Sözleşmeli ve sendikasız personel ile bu hizmetlerin gerçekleştirilmesi mümkün değil. Devlet 500 kadro verdiyse bunun bir nedeni vardı. Kurum hizmetlerinde devamlılık esastır. Siz belediye başkanlığına seçildiniz ve kendi kadronuz ile geldiniz. Beş yıl sonra bir başkası gelecek. Oradaki hizmetleri kim nasıl takip edecek. O nedenle kurumlara kadro verilmiştir. Personelden tasarruf ederek, bu hizmetleri gerçekleştirmek mümkün değil” dedi.

MÜHENDİSLİK KADROSUNA DİKKAT ÇEKTİ
CHP’li Meclis üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kerim Kıvrak ise, Büyükşehir Yasası ile köy ve beldelerin mahalle olarak Pamukkale Belediyesi’ne bağlandığını anımsatarak, buralara mühendislik hizmetlerinin yoğun bir şekilde götürülmesi gerektiğini vurguladı. Mühendislik için 40 kadro verildiğine dikkat çeken Kıvrak, Pamukkale Belediyesi’nin bu işi 19 mühendis ile yürütmeye çalıştığını, bazı kaygılarından dolayı sözleşmeli personelden verim alınamayacağını söyledi

pamukkale-belediye-meclisi-mhp-grubu-ic

“DOKTOR KADROSU 5 AMA 1 TANE YOK”
MHP Grubu adına söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Erdoğan Er de, programı çok abartılı bulduklarını ifade ederek, “Özellikle kendi alanımla ilgili olduğu için dikkatimi çekti. Sağlık hizmetleri ile ilgili birime beş doktor kadrosu verilmiş. Ancak bir tane bile doktor yok. Bu hizmeti nasıl vereceksiniz?” diye sordu.

huseyin-gurlesin-icGÜRLESİN: UYUMLU ÇALIŞACAK PERSONEL ALMAK ZORUNDAYIZ
Eksik kadro ile ilgili eleştirileri haklı bulan Belediye Başkanı Gürlesin, “Bizimle uyumlu bir şekilde çalışacak personeli işe almak zorundayım. O nedenle bir süre sözleşmeli çalışarak, onun aynı performansı, aynı heyecanı kadrolu iken de göstermesini istiyoruz. Ama ne yazık ki beklediğimiz performansı gösteremediği için işten ayrılan arkadaşlarımız oldu. Bu konuda acele etmek istemiyoruz” dedi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Konuşmaların ardından meclis üyelerinin oyuna sunulan 2016 Yılı Performans Programı, CHP ve MHP’yi üyelerin ret oyuna karşılık 20 evet oyu ile kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 11 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu