REKLAMI GEÇ

Öğrencilerden kimsesizlerin kimsesiyiz ziyaretleri

Öğrencilerden kimsesizlerin kimsesiyiz ziyaretleri

Pamukkale’nin Atalar Mahallesi’ndeki Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu’nun “Kimsesizlerin Kimsesiyiz” isimli sosyal projesiyle, öğrencilere yardımlaşma duygusu aşılanırken, diğer yandan da ev ziyaretleriyle kimsesizler mutlu ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ocak 2016 Salı, 11:30

Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu’nun “Kimsesizlerin Kimsesiyiz” projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerde bulunuluyor. Bunlardan birisi de yüzde 50 öğrenme engeli bulunan torunu Halil Efe ile birlikte zor şartlarda yaşamını sürdüren 65 yaşındaki Fatma Bacaklı’ya yapıldı.

Atalar Mahallesi’nde bir evin zemin katında oturan Fatma Bacaklı’yı ziyarete Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

YARDIMLAŞMAYI ÖĞRENİYORLAR
Öğrencilere yardımlaşma duygusunu en iyi şekilde aşılamak için “Kimsesizlerin Kimsesiyiz” projesini hayata geçirdiklerini anlatan Proje Koordinatörü Mevüt Çetin, “Proje kapsamda torunu da okulumuzda okuyan Fatma teyzemize ulaştık. Öğretmenlerimiz, velilerimiz, öğrencilerimizle birlikte Fatma teyzemizin yaşadığı sıkıntıları aşmasına yardımcı oluyoruz. Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızı da bizlere destek oluyorlar. İnşallah projemizle öğrencilerimiz yardımlaşmanın önemini kavrayacağı gibi, Fatma Teyzemiz ve Halil Efe yavrumuzun sakıntılarına da merhem olacağız. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ZİYARET SEVİNDİRDİ
Ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren Fatma Bacaklı ise, torununa 2,5 aylıktan itibaren baktığını, öğrenme engeli nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını, komşularının desteğiyle yaşamlarını sürdürdüklerini, yapılan ziyaretin kendisini çok sevindirdiğini söyledi.

YÜZLERİ GÜLECEK
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de projenin yardımlaşma duygusunu öne çıkardığını belirterek, “Fatma teyzemiz ve Halil Efe’nin bizler de ellerinden tutarak, yaşadıkları sıkıntılara çözüm olacağız. İnşallah yüzlerini bugünden sonra güldüreceğiz. Pamukkale Belediyesi olarak ilçe genelinde sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelerimizin, yaşlılarımızın, öğrencilerimizin elinden tutuyoruz, destek oluyoruz. Bu tür çalışmalarımıza ve projelere büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

denizli-saadettin-kibrislioglu-kimsesizlerin-kimsesiyiz-ic

ÖRNEK PROJE
Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru da okullarda sosyal sorumluluk ve değerler eğitimi kapsamında projeler geliştirildiğine işaret ederek, bu çalışmalarda çocuklara yardımlaşma başta olmak üzere manevi duyguların aşılandığını, bu anlamda Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu’nun da örnek bir projeye imza attığını kaydetti.

 

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 15 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 26Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 29Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Parçalı Bulutlu