REKLAMI GEÇ

Oğuzhan artık yürüyecek

Oğuzhan artık yürüyecek

Spastik engelli 16 Yaşındaki Oğuzhan Akgün, ayrıca ayak kaslarındaki sıkıntı nedeniyle yatağa mahkum yaşıyordu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Oğuzhan’ın geçireceği cerrahi operasyonlarla yürüme şansı olduğunu ancak ailesini maddi durumu olmadığını öğrenince, ameliyatını yaptırdı. Oğuzhan şimdi alçılardan kurtulup yürüyeceği günü bekliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2015 Pazartesi, 10:21

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2 hafta önce belediye çalışmalarını yerinde incelemek için gittiği Yeniköy Mahallesi’nde bir yardım talebi aldı. Birgül Akgün, 16 yaşındaki spastik engelli oğlu Oğuzhan Akgün’ün yıllardır ayak kaslarındaki kısalık ve gerginlik nedeniyle yatağa mahkum yaşadığını ancak, cerrahi operasyonla yürüyebileceğini söyledi.

Ancak aile olarak maddi durumları olmadığını aktaran anne Birgül Akgün, Oğuzhan’ın yürümesi için Başkan Gürlesin’den destek istedi. Başkan Gürlesin, Oğuzhan için hemen harekete geçti. Özel bir tıp merkezinde kapsamlı bir muayene ve tetkikler sonrası ayak kaslarında kısalık ve gerginlik tespit edilen Oğuzhan, Başkan Gürlesin’in desteğiyle ayağından başarılı bir operasyonla ameliyat edildi. Ameliyat sonrası hastanede Oğuzhan’ı ziyaret eden Başkan Gürlesin, ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Fatih Tonkaz’dan bilgi aldı. Oğuzhan’ın başarılı bir ameliyat geçirdiğini aktaran Dr. Tonkaz, 1,5 ay sonra alçıların çıkartılacağını ve fizik-tedaviyle birlikte yürümeye başlayacağını müjdeledi.

“TEK İSTEĞİM YÜRÜMESİ”
Oğlunun artık yürüyeceğini bilmenin kendisini dünyanın en mutlu insanı yaptığını dile getiren anne Birgül Akgün, desteklerinden dolayı Başkan Gürlesin’e teşekkür etti. “Oğluma ve bize yeni bir umut ve dünya verdiniz” diyen Akgün, “Oğuzhan artık yürüyebilecek. Bundan öte bir beklentim zaten yoktu. Bunu da sağlayan Pamukkale Belediye Başkanı’mız Hüseyin Gürlesin’den Allah razı olsun” dedi.

“DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Oğuzhan’ın yürüyecek olmasının kendisini de çok mutlu ettiğini ifade eden Başkan Gürlesin, “Mahalle ziyaretimizde Oğuzhan’ın durumunu öğrendik. Cerrahi bir operasyonla yürüme şansı olduğunu öğrendiğimiz Oğuzhan için hemen harekete geçtik. Bugün geldiğimiz noktada Oğuzhan başarılı bir ameliyat geçirdi. İnşallah kısa zamanda da yürüyecek. Hastane odasında Oğuzhan’ın ve ailesinin mutluluğunu görmek bizleri daha da mutlu etti. Oğuzhan çocuğumuzda olduğu gibi engellilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Ellerinden tutarak destek olmaya gayret gösteriyoruz. Engelleri aşmak noktasında desteklerimiz sürecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu