REKLAMI GEÇ

Olay adam Denizlihaber’e konuştu

Olay adam Denizlihaber’e konuştu

Kayalık Camii’nin vaaz kürsüsü, klimaları ve vantilatörlerini söken Dernek Başkanı Turan Doğan, Denizlihaber’e konuştu. Doğan, malzemeleri Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararı nedeniyle sökerek caminin deposuna koyduğunu söyledi.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2015 Perşembe, 14:53

Turan Doğan… Kayalık Camii Derneği Başkanı… Son bir yıl içinde adı hep yazıldı, haberlere konu oldu. Koruma altındaki camide izinsiz tadilat yapmakla suçlandı. Cami Müezzini Hikmet Yuvacı’yı bu tadilat nedeniyle kendisini şikayet ettiği için darp ettiği ileri sürüldü.

Doğan son olarak caminin vaaz kürsüsünü, klimalarını, vantilatörlerini ve ses sistemlerini sökmesiyle gündeme geldi.

ic-3NEDEN SÖKTÜ?
Dernek Başkanı Turan Doğan, hakkında karalama kampanyası başlatıldığını belirterek Denizlihaber’e konuştu.
Camideki vaaz kürsüsü, dolaplar ve elektronik malzemeleri, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararıyla söktüğünü belirterek, “Ben 3 dönemdir dernek başkanlığını kazanıyorum. Dün Vakıflar Bölge Müdürlüğünden görevliler gelerek caminin içerisinde sonradan yapılmış her şeyin sökülmesini istediler. Ben dernek başkanı olarak yapılan bütün malzemeleri söktüm. Caminin deposuna ve camide bulunan bir bölüme koydum. Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlileri duvarlarda bulunan vida, çivi ve dübellerin de sökülmesini istedi. Duvardaki vida, dübel ve çivileri sökerek boşlukları alçı ile kapatacağım. Daha sonra boyanacak” dedi.

ic-2“İMAM VE MÜEZZİN BENİ İSTEMİYOR”
İmam Ali Kırgöz’ün malzemeleri sökerken kendisini gördüğünü ve polis çağırdığını belirten Doğan, “Beni hırsız diye polise şikayet etmiş. İmam Ali Kırgöz ve müezzin Hikmet Yuvacı beni camide istemiyorlar. Beni kıskanıyorlar. Camide senin malın benim malım yok. Camide bulunan her şey camiye aittir. Benim dernek başkanı olarak maddi çıkarım yok. Bu imam ve müezzin yüzünden camide cemaat kalmadı. Benim hakkımda karalama kampanyası yapıyorlar. Her şey caminin deposunda duruyor” dedi.

ic-1ESKİ DERNEK BAŞKANI MÜEZZİNMİŞ!
Kayalık Cami Derneği’nin kendisinden önceki başkanının Müezzin Hikmet Yuvacı olduğunu belirten Doğan, “Hikmet Yuvacı’yla mahkemede hesaplaşacağım. Başbakanlığa ve Bimer’e Hikmet Yuvacı’yı şikayet ettim” dedi.

anons

Yorumlar

HÜSEYİN   -  Bağlantı 16 Nisan 2015, 16:36

il müftüsü ne zaman bu konuyu düzeltecek merak ediyor kayalık cami cemaati sayın müftüm dernek başkanları mı yönetiyor camileri önce ömer hoca şimdi hikmet hoca dernek başkanı tayin etsin kendine göre bir imam bizde kurtulalım bu hadiselerden sizde

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 15 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 26Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 29Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Parçalı Bulutlu