REKLAMI GEÇ

PAKTAŞ yat işletmeciliği yapacak!

PAKTAŞ yat işletmeciliği yapacak!

Pamukkale Belediyesi, ticari kuruluşu PAKTAŞ’ı meclis kararıyla hayata geçirdi. Belediye Meclisi’nde şirket ile ilgili karar alınırken Pamukkale sınırları içindeki Akköy’ü sel götürüyordu. PAKTAŞ’ın faaliyet alanları içinde yat turizmciliğinin de bulunması, Akköy’de deniz görünümü alan yollardaki manzara ile birleşince ilginç bir tesadüf oldu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2014 Çarşamba, 12:21

Pamukkale Belediye Meclisi Haziran ayı toplantılarını tamamladı. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin başkanlığında toplanan Meclis üyeleri, 5 gündem maddesini görüşerek oyladı. Pamukkale Belediye Başkan Yardımcılarından Fahrettin Göksu ile Selim Arkan’ın kurduğu şirket PAKTAŞ’ın belediyeye bedelsiz olarak devredilmesi ile ilgili gündem maddesi, mecliste sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu.
denizli-pamukkale-belediye-meclisi-paktas-akkoy-sel-yat-isletmeciligi-ic-1

PAKTAŞ’A İTİRAZ
İdari ve Diğer İşler Komisyonu üyesi CHP’li Özkan Aslan’ın, PAKTAŞ Şirketi vasıtasıyla istihdam edilecek kişilerin iş güvencelerinin ve güvenliğinin göz ardı edileceği, taşeronlaşmaya neden olacağı gerekçesiyle komisyon kararına şerh koydu. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Denizli Belediyesi‘nin şirketi olan BELTAŞ’ın, CHP’li Başkan Ali Marım döneminde kurulduğunu hatırlattı.

“BİZ DENETLEYELİM”
CHP’li üyeler, BELTAŞ’ın fırıncıların yaptığı boykotların önüne geçmek ve halka ucuz ekmek üretebilmek için CHP’li Ali Marım döneminde kurulduğunu hatırlatarak, “O dönemden bugüne, iş ve iş güvenliği yasalarında değişiklik oldu. Bu değişiklikler AK Parti iktidarı döneminde yapıldı. Bu da işçileri taşeronlaşmanın kucağına bıraktı. Bizim endişemiz, şirket kanalıyla alınacak işçilerin siyasi kaygılarını gidermek” diye itirazlarını dile getirdiler.
denizli-pamukkale-belediye-meclisi-paktas-akkoy-sel-yat-isletmeciligi-ic-3
CHP’li üye Yılmaz Doğan ise Başkan Gürlesin’in mecliste siyaset yaptığını ileri sürerek “Pamukkale Belediyesi’nin şirketteki tüzel kişiliğini temsil edecek üye sayısını 1’den 3’e çıkarmasını talep ediyoruz. Takdir sizindir, biliyoruz. Ancak iş siyaset yapmaya gelirse, biz de siyasetin alasını yaparız. Biz burada siyaset yapmıyoruz, Pamukkale Belediyesi’nin bünyesine alacağı şirketi tartışıyoruz” sözleriyle Gürlesin’in tavrını sert bir dille eleştirdi.

PAKTAŞ NE YAPACAK?
PAKTAŞ’ın devri, MHP gurubunun çekimser kaldığı oylamada, CHP’lilerin 10 ret oyuna karşılık AK Partili üyelerin 19 evet oyu ile kabul edilirken, Pamukkale Belediyesi’nin şirket aracılığı ile yürüteceği faaliyetler ise şaşkınlık yarattı.

YAT İŞLETMECİLİĞİ, MENAJERLİK, EMLAKÇILIK, BÜFE İŞLETMECİLİĞİ….
Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Selim Arkan ile Fahrettin Göksu’nun kurduğu ve bedelsiz olarak Pamukkale Belediyesi’ne devrettiği ve 50 bin TL sermayeli PAKTAŞ Organizasyon, Petrol, Temizlik, Hizmetleri, İnşaat, Turizm Sanayi, Ticaret Anonim Şirketi’nin faaliyet alanları, Organizasyon, Turizm, Petrol, İnşaat ve Temizlik Hizmetleri olmak üzere 5 ana başlıkta ve 63 madde ile sıralanıyor.
denizli-pamukkale-belediye-meclisi-paktas-akkoy-sel-yat-isletmeciligi-ic

Büfe işletmeciliğinden personel istihdamına, gayr-i menkul alım ve satımından, LPG satış istasyonları açmak gibi birçok faaliyet alanı bulunan şirketin en çok eleştirilen sektörü ise, yat işletmeciliği oldu.

Pamukkale Belediye Meclisi CHP ve MHP grubu, yurt içinde ve dışında sanat ve eğlence gösterileri konserler düzenlemek ile ilgili maddesini “Menajerlik mi yapacağız?” şeklinde eleştirirken, faaliyetler listesinde yer alan “yat işletmeciliği ve yat turizmi yapmak yerli ve yabancı yatların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak” maddesi ise “Denizli olmayan Denizli’de yat işletmeciği biraz komik duruyor. Bu kadar geniş tutulmasının amacını anlamakta zorlanıyoruz” şeklinde tepki aldı.

PAMUKKALE BELEDİYESİ’Nİ ÖZEN TEMSİL EDECEK
Pamukkale Belediyesi tüzel kişiliğini şirket nezdinde temsil edecek üye seçildi. CHP grubunun aday göstermediği seçimde, MHP Grubu Hasan Tiryaki’yi AK Parti Grubu ise Muharrem Özen’i aday gösterdi. Açık oylama ile gerçekleştirilen seçimde 19 oy alan Muharrem Özen, şirkette Pamukkale Belediyesi’ni temsil edecek.
denizli-pamukkale-belediye-meclisi-paktas-akkoy-sel-yat-isletmeciligi-ic-2

AKKÖY’DE SEL VARDI
Pamukkale Belediye Meclisi’nde şirket ile ilgili tartışmalar devam ederken, ilçe sınırları içerisindeki Akköy’de sel felaketi yaşanıyordu. Yolların kaybolduğu adeta deniz görünümü aldığı Akköy’deki manzara, PAKTAŞ’ın faaliyet alanları içindeki yat işletmeciliği ile ilgili tartışmalara rastlayınca ortaya ilginç bir gündem çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 13 34Parçalı Bulutlu