REKLAMI GEÇ

PAKUT deprem bölgesinde can kurtarıyor

PAKUT deprem bölgesinde can kurtarıyor

Pamukkale Belediyesi, yüzyılın en büyük felaketinin yaşandığı deprem bölgesine yardım için başlattığı seferberliği sürdürüyor. Pamukkale Belediyesi’nin Hatay’a gönderdiği PAKUT’un ikinci ekibi biri engelli olmak üzere 3 kişinin enkazdan kurtarılmasında görev aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2023 Salı, 17:31

Ülkeyi sarsan, 10 ilde yıkıma ve can kaybına neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremlerin ardından bölgeye yardım için harekete geçen Pamukkale Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.

Pamukkale Arama Kurtarma Timi (PAKUT) depremin en çok etkilediği illerden olan Hatay’a 4 araç ve 18 kişilik ekiple ulaşmıştı. Hatay’ın merkezinde yıkılan bir binada yapılan arama kurtarma çalışmalarına destek veren PAKUT’un bulunduğu bölgede ekipler yoğun çaba harcadı. Yıkılan Akademi Apartmanı’nın enkazında yapılan çalışmalara destek veren PAKUT ekibi engelli Kadir Bayraktar ve Buket Yalçın ile Sümeyye Köçek’in enkazdan sağ olarak kurtarılmasını sağladı. Saatlerce süren titiz çalışmaların sonuç vermesi görev yapan arama kurtarma ekiplerine moral oldu.

DESTEK DEVAM EDİYOR
Pamukkale Belediyesi, deprem bölgesinde araç desteği de sağlıyor. Daha önce 30 tonluk paletli ekskavatör ve bir tır ile 4 personeli Hatay’a gönderen Pamukkale Belediyesi, bölgede ihtiyaç olan 3 araç ve 11 personeli daha Hatay’a yolladı.

Öte yandan depremin hemen sonrasında başlatılan yardım kampanyası tüm hızıyla sürüyor. Pamukkale Belediyesi’nin YSE’deki ana hizmet binasına gelen vatandaşlar, deprem bölgesine gönderilmek üzere malzemeleri teslim ediyor. Bölgede en çok ihtiyaç duyulan çadır içi soba, uyku tulumu, battaniye, eldiven, atkı, bere, mont, bot, bebek bezi, ıslak mendil, havlu peçete, peçete, el feneri, her türlü giysi, pil, biberon ve inşaat eldiveni gibi malzemeler toplanarak Hatay’a gönderilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 13 34Parçalı Bulutlu