REKLAMI GEÇ

Başkan Örki Almanya’da Pamukkale’yi anlattı

Başkan Örki Almanya’da Pamukkale’yi anlattı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen CMT 2020 Fuarı’na katıldı, Pamukkale’yi anlattı. Başkan Örki, yurtdışındaki yatırımcıları Denizli’ye davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2020 Çarşamba, 18:19

Almanya’nın Stuttgart kentinde Ticaret Fuar Merkezi’nde düzenlenen CMT 2020 turizm, tatil, eğlence ve tüketici fuarını ziyaret eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçe turizmine katkı sunacak projeler için temaslarda bulundu.

Deniz, kum, güneş yerine doğayla buluşmayı, hatta karavanı ile yaşamayı tercih eden yüksek gelir grubundaki tüketicilerin en çok tercih ettiği fuar olarak adlandırılan ve 100 ülkeden yaklaşık 2.100 katılımcının buluştuğu CMT Stuttgart Fuarı’nda, Denizli ve Pamukkale’yi anlatma fırsatı bulan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, fuarda Türk turizmcilerin ve KKTC başta olmak üzere diğer ülkelerin stantlarını gezdi.

Başkan Avni Örki’yi, fuar ziyaretinde Stuttgart Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Çolakoglu ile Stuttgart Kilim Gazetesi Genel Müdürü Ali Batnaz eşlik etti.

Örki, fuarda özellikle karavan mobil turizm stantları hakkında da bilgi aldı. Örki, “Pamukkale’mizde termal sağlık turizmine alternatif olarak karavan turizmini geliştirmek istiyoruz. Bu kapsamda fuarda karavan turizmine yönelik stantları ziyaret ederek, detaylı bilgiler aldık ve önemli görüşmeler sağladık. Denizli’miz ve Pamukkale’miz için dev yatırımlara imza atmanın çabasındayız” diye konuştu.

STUTTGART BAŞKONSOLOSLUGUNA ZİYARET
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Stuttgart Başkonsolosu Mehmet Erkan Öner’i de ziyaret etti. Başkonsolos Öner’in makamında gerçekleşen görüşmede, Stuttgart bölgesindeki termal turizm hakkında bilgiler alan Örki, Pamukkale bölgesindeki termal turizme ilişkin detaylı bilgiler aktardı.

Stuttgart’ta bulunan Das Leuze Kaplıca ve Rekreasyon Tesisleri’nde kür termal turizmine yönelik bilgiler alan Örki, Pamukkale ve Karahayıt’ta termal sağlık merkezi olma yolunda atılan önemli adımlardan bahsetti, Stuttgart Başkonsolosu Mehmet Erkan Öner’i Pamukkale’ye davet etti.

DEV YATIRIMLARA HAZIRLIK GÖRÜŞMELERİ YAPTI
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Avrupa ülkeleri arasında termal turizmde ön sıralarda yer alan Almanya’nın Stuttgart kentinde ziyaretleri sürdürürken, çalışanlarına güzel tatil imkanları sunan Mercedes Benz, Audi araba fabrikalarında yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarını ziyaret etti.

Türkiye’yi ziyaret eden ülkelerin başında Alman turistlerin geldiğini ifade eden Başkan Örki, “CMT Fuarı’nı ziyaretimiz gerçekten önemliydi. Fuara katılım sayısını ve ilgiyi gördükten bunu daha iyi anladık. Bizler de, Denizli’yi ve Pamukkale’yi termal sağlık turizminin dünya merkezi yapmak ve buna alternatif olarak karavan turizminin de geliştirmek için önemli adımlar atarken, Almanya ziyaretimiz gerçekten de önem arz etti. Özellikle 2020 yılının Denizli’nin yılı olarak, yılın ilk günlerinden itibaren Denizli için önemli temaslarda bulunduk. Burada yurtdışındaki yatırımcılarla görüşme imkânı da bulduk. Pamukkale’mizin gelişimi, tanıtımı noktasında önemli temaslarımız devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 11 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 9 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 7 26Parçalı Bulutlu