REKLAMI GEÇ

Örki’den Almanya’daki işadamlarına yatırım çağrısı

Örki’den Almanya’daki işadamlarına yatırım çağrısı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, turizm fuarı olan “CMT 2020” için gitiği Almanya’da temaslarını sürdürüyor. Almanya’nın etkili yayın organlarından Kilim Gazetesi’nin Kültürhaus Arena’da düzenlediği geleneksel “Turizm Akşamı” programına katılan ve iş adamlarıyla bir araya gelen Başkan Örki, “Pamukkale’ye yatırım yapın” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2020 Perşembe, 16:52

Almanya’nın Stuttgart kentinde Ticaret Fuar Merkezi’nde düzenlenen CMT 2020 Fuarı’na katılan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Almanya’nın etkili yayın organlarından Kilim Gazetesi’nin Kültürhaus Arena’da düzenlediği geleneksel “Turizm Akşamı” programında yatırımcılarla buluştu.

Programda konuşan Örki, Pamukkale’ye yatırım yapmak isteyene her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

“Denizli denilince ilk önce akla binlerce yıl öncesinden bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan, 19 ayrı kent varlığına sahip Pamukkale gelir” diyen Başkan Örki, “Şu anda Pamukkale Üniversitemiz çok ciddi bir yatırımla termal alanlarımızın bulunduğu noktada çok büyük bir tesis inşa ediyor. Avrupalı vatandaşımızı Pamukkale Karahayıt mahallemizde şifa bulmaya davet ediyorum” dedi.

Avrupalı Türkleri Denizli’ye yatırım yapmaya çağıran Avni Örki, “Yatak kapasitesini el birliği ile artıralım. Yatırım için gelecek olan her iş insanına kapılarımızı ardına kadar açacağız. Her türlü desteği vereceğiz. Pamukkale’de balon turizmi de başladı. Binlerce insan balon turizmi için geliyor. Yamaç paraşütünde mükemmel seviyelere geldik. Biz kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Bir kardeşiniz olarak hepinizi orada bekliyoruz” diye konuştu.

2020 yılını “Denizli Yılı” ilan edildiğini ve Denizli’nin Türkiye’de ihracatta sekizinci büyük şehir olduğunu hatırlatan Örki, “Biz istiyoruz ki Türkiye’ye Denizli’ye ticarete gelen iş insanlarının, vatandaşların, geldiklerinde şifa bulabilecekleri tesisleri de onlara sunalım. Şu an da doluluk oranlarımız çok yüksek. Artık gelen misafirleri şehir merkezindeki otellere yönlendirir hale geldik. Tesis konusunda biraz daha gayret etmemiz gerekiyor. Yatak kapasitemizi artırmalıyız. Pamukkale Belediyesi olarak bizler ilçe turizmimizin daha gelişmesi noktasında büyük gayret sarf ediyoruz. Hem ilçe vatandaşlarımızın hem de gelen yerli yabancı misafirlerimizin doğal güzellikleri, kırmızı ve beyaz suyun şifasını en kaliteli şekilde doyasıya yaşayabilmeleri noktasında önemli adımlar atıyoruz” dedi.

NECKARSULM BELEDİYESİ’NDE TEK TÜRK MECLİS ÜYESİ İLE TANIŞTI
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Almanya temasları kapsamında bölgede bulunan hem termal sağlık turizmi ile hem de ticaret hacminin büyüklüğü ile önemli şehirleri de ziyaret etti.

Önemli fabrikaların yer aldığı şehirlerden biri olan Neckarsulm’da incelemelerde bulunan Başkan Örki, Neckarsulm Belediye Başkanı Steffen Hertwig ve tek Türk Belediye Meclis Üyesi Erkan Şahin ile bir araya geldi.

Başkan Örki, Hertwig ve Şahin ile birlikte Neckarsulm’daki dünya markası otomobillerin yapıldığı AUDI fabrikasını ziyaret etti. Çalışanlarına güzel tatil imkânları sunan dünyanın sayılı fabrikalarından olan firma yetkilileri ile görüşerek, Pamukkale Bölgesi’nde kür termal sağlık turizmini anlatan Başkan Örki, fabrika çalışanlarının tatillerini Pamukkale’de değerlendirebilmesine olanak sağlayacak imkanlar noktasında önemli temaslarda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 14 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 29Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu